Необхідно видавати зброю, але не всім, – учасник «Вільного мікрофону»

Необхідно видавати зброю, але не всім, – учасник «Вільного мікрофону»

19.04.14 14:50 0 708
Людей турбує не лише війна, але й стан доріг, транспорту, крадіжки народного майна. Учасники народного проекту "Вільний мікрофон" телеканалу ZIK, що проходили 12 квітня на центральних площах шести міст Західної України і Києва, зверталися до влади всіх рівнів із пропозиціями і побажаннями.

Так, у Львові, з огляду на перспективу підняття вартості проїзду у маршрутках, народні оратори дискутували на тему, якими б мали бути ціни у громадському транспорті. Щоправда, думки у більшості учасників «Вільного мікрофону» були схожими, їх можна резюмувати словами львів’янина: «Допоки у «маршрутках» не забезпечать комфортний проїзд, про підняття цін не варто говорити. Умови перевезення – погані, вони не вартують тих грошей, які хочуть з нас стягувати».

Окрім того, чоловік нагадав місцевій владі, що на свята та вихідні варто подумати про продовження роботи громадського транспорту до пізньої години, щоб у людей не виникало проблем із добиранням додому чи поїздок у гості.

Свої побажання до місцевої влади висловлювали й жителі Івано-Франківська. Вони кажуть, що пишаються своїм містом, але треба докладати всіх зусиль, щоб зробити його комфортнішим і привабливішим як для мешканців, так і для туристів.

«У нас дороги треба зробити: місто гарне, а люди не можуть до нас проїхати по бездоріжжю, – міркувала літня жінка. – А для нас, інвалідів, треба пандуси встановити, дати автобуси, що облаштовані для зручного проїзду людей з особливими потребами».

«Місту не вистачає хазяїна. І мер, і депутати працюють на себе. А я думаю, що мер повинен щоранку йти на роботу пішки, оглядати місто. Може, тоді б зрозумів, що в центрі Івано-Франківська треба зробити пішоходну зону», – оцінив роботу міської влади вусатий чоловік у кептарі.

У столиці ж мислять загальнодержавними категоріями. На Майдані Незалежності кілька учасників знімання проекту пропонували свої варіанти змін у країні.

«Необхідно видавати зброю, але не всім підряд, а певним організаціям. Я – колишній працівник лісової системи. Ми працюємо без зброї, і це неправильно, адже нам доводиться мати справу з браконьєрами. Потрібно видавати лісникам бодай стару зброю – СКС, трьохлінійки, пістолети», – наполягав колоритний чоловік віком до років 50-ти.

«Ми повинні розвивати сільське господарство і агропромисловий комплекс. А ще звернути увагу на розвиток науки, технологій, щоб вивозити закордон не сировину, а готову продукцію», – поділився думками літній киянин.

Завтра, 19 квітня триватимуть чергові знімання "Вільного мікрофона". Трибуна справжньої свободи слова працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові.

Цієї суботи людей проситимуть оцінити дії влади на Сході України.

Нагадаємо, народний проект «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK розширив свою географію: окрім львів’ян, з 29 березня вільно висловити свої думки на будь-яку тему та бути почутими можуть мешканці столиці і ще п’яти міст Західної України.

Відповіді традиційної рубрики «Питання тижня» від мешканців усіх міст формуються у спецвипуск, що виходить в ефірі ZIKу у вечірньому прайм-таймі.

Звичайні випуски програми дивіться щодня і щогодини на телеканалі ZIK у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Великодній кошик для ...

КОМЕНТАРІ