У Львові відзначили Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

У Львові відзначили Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

19.04.14 19:04 0 785
11 квітня 2014 року з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів відбулося покладання квітів, запалення лампадок та проведення віча біля пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328».

Участь у заходах взяли представники департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та громадськість.

Опісля, учасники заходів вшанували пам’ять жертв фашистських концтаборів біля пам’ятника жертвам фашизму (Львівське гетто) та пам’ятного знаку на території колишнього Янівського концтабору.

Довідково:

Львів став одним з найбільших міст Європи в якому існувало аж три концентраційних табори, серед яких – „Шталаг 328” для великої кількості військовополонених, Єврейське гетто та Янівський табір примусової праці.

У таборі „Шталаг-328” утримувалось 284 тисячі в’язнів різних національностей: українці, росіяни, євреї, італійці, поляки, бельгійці, білоруси, голландці та представники інших народів. Мученицькою смертю загинули понад 140 тисяч осіб.

За час окупації у Львові, нацистами, знищено понад 400 000 людей.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виконавчому комітету ...
Наступна новина: На Тернопіллі в обласній ...

КОМЕНТАРІ