Олег Панькевич: "Свобода" виступає за спрощення процедури отримання спадщини"

Олег Панькевич: "Свобода" виступає за спрощення процедури отримання спадщини"

19.04.14 13:55 0 882
Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" підтримує спрощення процедури оформлення спадщини на законодавчому рівні. Про це на сесії Верховної Ради України заявив народний депутат від ВО "Свобода" Олег Панькевич при розгляді законопроєкту № 0985 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оформлення спадщини".

Як зазначив Олег Панькевич, фракція ВО "Свобода" завжди підтримуватиме законопроєкти, які мають на меті розв'язати проблеми найбідніших людей, яких різні режими обкрадали багато років. "Ми переживаємо, щоб цей законопроєкт не пішов в комітет, а там знову опинився під сукном. Чому інші комітети кілька скликань не вирішували цього питання? Я не можу погодитися з тим, що представники виконавчої влади зараз, критикуючи проєкт, не вирішують багато років це питання.

Проблема оформлення спадщини потребує нагального вирішення. Люди не розуміють, чому за будинок своїх батьків вони мають заплатити кошти, часто більші, ніж вартість самого майна. Чому щоб тільки оформити спадщину вони мають пройти сім кіл пекла? Не можна приховувати цю проблему, не припустимо лобіювати інтереси нотаріусів чи інших структур, які на цьому наживаються", – наголосив Олег Панькевич.

Свободівець наполіг, аби встановити конкретний термін повернення до розгляду цього законопроєкту.

Документ відправили на доопрацювання, а голова парламенту Олександр Турчинов пообіцяв, що за два тижні знову винесе це питання на розгляд сесії ВРУ.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оформлення спадщини" передбачає скасування оцінки майна під час оформлення права спадщини для родичів ІІ та ІІІ поколінь, а також наділяє органи місцевого самоврядування (сільських голів або спеціяльних чиновників) правом оформлення спадщини. Наразі оформленням спадщини займаються нотаріуси, а оцінюванням вартості майна – приватні особи, доходи від послуг яких навіть не оподатковуються.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Прокуратура вживає заходи ...

КОМЕНТАРІ