У Храмі Львівського полку Національної гвардії України винесли Плащаницю

У Храмі Львівського полку Національної гвардії України винесли Плащаницю

19.04.14 11:05 0 717
У Храмі святого рівноапостольного великого князя Володимира що на території Львівського полку Національної гвардії України винесли Плащаницю – полотно із зображенням Ісуса, що символізує тканину, у яку загорнули тіло Христа.

Після богослужіння отці разом із солдатами тричі пронесли Плащаницю навколо церкви, після чого виставили її у храмі. Їх супроводжували прихожани військового храму та члени сімей.

Поклоніння і цілування Святої Плащаниці це не тільки глибоке духовне переживання для військових і нагода відновити свою віру й любов до Господа нашого Ісуса Христа, котрий з любові до нас помер на Хресті. Ті військові правоохоронці які знаходились на службі та не змогли прикластись до плащаниці за традицією зможуть це зробити до ранку суботи.

У неділю зранку у всіх військових частинах Західного територіального командування священики освятять Пасхи та Великодні сніданки для військовослужбовців.

Довідково:

Плащаниця — це плащ великого розміру із зображенням відбитку Ісуса Христа . Плащаниця Ісуса Христа використовується під час богослужіння Великої П’ятниці та Великої Суботи.

В центральній частині композиції Плащаниці Ісуса Христа, як правило, розташована ікона «Покладення до гробу» — повністю або частково (тільки тіло Христа). Ця ікона описує євангельську сцену погребіння Ісуса Христа. Таємний ученик Ісуса Йосип Ариматейський попросив римського намесника Понтія Пилата віддати тіло Ісуса для погребіння. Зняте з хреста, воно було обвите плащаницею, змащеною ароматичними маслами. Потім тіло Ісуса поклали у гроб, висічений у скелі, де до того іще нікого не поховали. Після того завалили каменем двері гробу. Марія Магдалина та Марія Йосипова дивились, де Його покладали.

підполковник Вадим Голуб,

фото автора
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учасники відкриття ...
Наступна новина: МВФ може ухвалити рішення ...

КОМЕНТАРІ