Близько 8 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі 150 одиниць техніки ДСНС України перебуватимуть на чергуванні у Великдень

Близько 8 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі 150 одиниць техніки ДСНС України перебуватимуть на чергуванні у Великдень

19.04.14 09:56 0 674
У Великодню ніч, з 19-то квітня та впродовж дня 20-го квітня, рятувальники ДСНС України у посиленому режимі чергуватимуть у храмах та церквах по всій території України. Зокрема, за дорученням виконуючого обов’язки Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолія Бойка на сторожі пожежної безпеки перебуватимуть близько 8 тисяч чоловік особового складу тапонад 2 тисячі 150 одиниць пожежно-рятувальної техніки ДСНС України. У столиці для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період Великодніх свят у бойовому розрахунку перебуватиме 881 чоловік особового складу Київського гарнізону ДСНС України та 29 одиниць техніки.

Посилена готовність сил і засобів ДСНС України в період святкування Великодня пояснюється тим, що це свято пов’язане з масовим використанням відкритого вогню, зокрема свічок та лампадок, підчас урочистих богослужінь у храмах. А це, у свою чергу, вимагає особливо обережної поведінки вірян з вогнем. Під час святкових заходів у храмах масово запалюють свічки, тому найменша необережність чи недогляд може призвести до пожежі. Варто наголосити, що загоряння у церквах, особливо у періоди релігійних свят, дуже небезпечні, зокрема й для життя і здоров’я громадян. Тож, аби свята пройшли без надзвичайних подій, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій щорічно, напередодні свят, перевіряють стан пожежної безпеки у храмах, зустрічаються з вірянами та священнослужителями аби нагадати їм правила пожежної безпеки. А у Великодню ніч рятувальники ДСНС України чергують на сторожі безпечного використання відкритого вогню у храмах та церквах по всій території країни.

З початку весни рятувальники ДСНС України проводили організаційні та практичні заходи, направлені на забезпечення пожежної безпеки під час святкових заходів з нагоди Великодня. Спілкуючись з громадянами, співробітники Служби порятунку «101» роз’яснювали їм вимоги пожежної безпеки та порядок дій на випадок виникнення загоряння у храмах, вручали листівки та буклети з основними правилами пожежної безпеки. Також рятувальники проводили робочі наради з представниками релігійних конфесій по всій території України. Під час таких зустрічей працівники ДСНС України розповідали священнослужителям про основні заходи пожежної безпеки при проведенні служб у церквах та храмах, а також про правила користування протипожежним інвентарем та первинними засобами пожежогасіння. Рятувальники закликали священнослужителів долучитися до проведення серед прихожан роз’яснювальної роботи щодо безпечного поводження з вогнем. Також інспектори ДСНС України перевіряли наявність та справність вогнегасників, пожежної сигналізації, доступність шляхів евакуації у храмах та церквах.

Співробітники Служби порятунку «101» сподіваються, що віряни не знехтують правилами пожежної безпеки і спільними зусиллями, разом з рятувальниками, можна буде уникнути загорянь.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери закликають ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ