У МВС визначено керівників міліції Рівненської та Київської областей

У МВС визначено керівників міліції Рівненської та Київської областей

19.04.14 16:01 0 727
Кадрова комісія Міністерства внутрішніх справ України за участю громадських активістів, представників засобів масової інформації, правозахисних організацій та громадськості обрала начальників Управлінь МВС України у Рівненській та Київській областях.

До складу комісії увійшло керівництво МВС, а також керівники підрозділів кадрового забезпечення, внутрішньої безпеки та представники громадськості. Останніх представляли – голова Правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров та Голова Люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів України Єгор Соболєв, яких до складу кадрової комісії запросили за ініціативою Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

За результатами проведеного конкурсу, з числа кандидатів, у другий тур пройшли четверо кандидатів на посаду керівника міліції Рівненщини, та двоє – на посаду начальника обласного Управління Київщини. Учасники засідання обговорили кожну кандидатуру окремо. До уваги кадрової комісії, у першу чергу, бралися такі фактори, як трудовий шлях кандидата, досвід управлінської діяльності тощо.

Так, за підсумками голосування кадрової комісії, яка зважила на всі аспекти озвучені під час обговорення кандидатур, УМВС України в Рівненській області очолить Микола Щирук, а обласне Управління Київщини Ярослав Голомша.

За словами голови Правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова, після обговорення чотирьох кандидатур, на посаду керівника УМВС Рівненської області, кадрова комісія віддала перевагу двом з них. Шляхом голосування було обрано Миколу Щирука.

- У Рівненську область дуже складно було обрати кандидата, оскільки всі четверо з великим послужним списком, вагомим досвідом роботи. Ускладнювало вибір й те, що громада Рівненщини не дійшла згоди щодо підтримки одного з кандидатів. Про що свідчить те, що кожен з тих, хто приїхав на кадрову комісію був із власною групою підтримки. На превеликий жаль у цій області не було досягнуто консенсусу. Можливо це свідчить про те, що кандидати дійсно сильні, але, можливо, й про незрілість рівненської громадськості, - зазначив Євген Захаров та додав, що новопризначений керівник має, в першу чергу, встановити зв’язки із громадськістю.

У свою чергу інший представник громадськості – редактор сайту Цензор.net Юрій Бутусов, наголосив, що основна проблема з якою довелося зіштовхнутися під час вибору кандидатів полягає не у прізвищах, а у тому, що призначення начальника УВС в нинішній правовій системі в Україні – це означає повністю призначити людину, яка відповідає за весь правоохоронний блок діяльності. «Саме тому, це перетворює професійну дискусію на політичну і це головний мінус дискусії», - зазначив він.

- Для того, щоб цього не відбувалося потрібно якомога швидше провести реформу МВС і чітко розділяти межі компетенції центрального органу правоохоронної діяльності МВС від міліції громадської безпеки, від РУВС, які мають знаходитись у підпорядкуванні місцевим громадам. Тому що є питання яке не можна перебороти – запити місцевих громад. Саме вони мають обирати людину, якій довіряють. Це право ніхто не може на себе перебирати, - впевнений Юрій Бутусов.

Він також підкреслив, що поряд із цим у керівництва Міністерства також є свої запити, щоб людина, з якою вони контактують у вирішенні стратегічних питань, була професійно освіченою, «розмовляла з ними на одній мові», мала вольові якості. Саме тому виникла дилема, адже на такі посади потрібно призначати людину, яка по професійним якостям найбільш адекватна для МВС.

- Я підтримував іншого кандидата, але я розумію логіку прийняття рішення комісії. Я маю з нею погоджуватись, оскільки це колегіальний орган. Я маю засвідчити, що рішення були прозорими, а дискусія відверта, - констатував представник громадськості Юрій Бутусов.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Полковник Михайло Немеш: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ