У Рівненській області служба зайнятості завітала у Тинненську школу

У Рівненській області служба зайнятості завітала у Тинненську школу

19.04.14 18:10 0 860
Уже не вперше Сарненський районний центр зайнятості проводить виїзну акцію в сільську місцевість. 16 квітня 2014 року спеціалісти відділу активної підтримки безробітних відвідали Тинненську ЗОШ І-ІІ ступеня з метою інформування учнівської молоді та педагогічних працівників про послуги служби зайнятості, сучасні потреби на ринку праці, актуальні професії та шляхи їх вибору, надання допомоги у професійному самовизначенні молоді.

Кажуть, що правильний вибір професії - майбутнє людини. Правильно вибрати майбутню професію – значить правильно вибрати свій життєвий шлях, бути успішним і щасливим.

Із вступним словом до учнів звернулась начальник відділу активної підтримки безробітних Людмила Супрунець. Вона розповіла про послуги служби зайнятості, важливість правильного вибору майбутньої професії, як одного із найскладніших та найвідповідальніших кроків у житті людини.

Презентуючи Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, Людмила Супрунець акцентувала увагу на формуванні позитивного іміджу робітничих професій, можливість проходження навчання на базі РЦПТО ДСЗ, наголосила про переваги цього навчального закладу перед іншими навчальними закладами, а саме - короткий термін навчання за професіями, початок навчання з дня формування груп, забезпечення місцем тимчасового проживання в гуртожитку готельного типу, наявність потужної матеріально-технічної бази.

Заступник начальника відділу Поліна Кутузова розповіла про можливості роботи з програмно-апаратним комплексом «Профорієнтаційний термінал», де міститься багато цікавої та корисної інформації для учнів, вчителів та батьків. Познайомила учнів із наповненням професіографічних папок, професіями та спеціальностями, які будуть актуальними в найближчі роки.

У світі існує безліч різноманітних професій. Людина в своєму житті постійно зустрічається з проблемою вибору. Вибір професії – одне з найбільш відповідальних рішень, які людина приймає в житті. Правильно обрати професію – це значить знайти таку професію, яка б відповідала вимогам, схильностям, здібностям та фізичним даним людини, сприяла розвитку людини, задовольняла її потреби, а також потреби ринку праці в кадрах. Про це розповіла головний спеціаліст відділу Олена Кулик. Для бажаючих визначити професійні нахили та здібності вона провела профдіагностичне обстеження. Під час роботи консульпункту «Живи та працюй в Україні» відповіла учням на всі питання, що їх цікавили, разом обговорили формулу вибору професії «Хочу. Можу. Потрібно».

А найцікавіше було учням брати участь у конкурсах та вікторинах, які провели Поліна Кутузова та Олена Кулик. Учасники заходу з азартом та дитячою безпосередністю знаходили відповіді на запитання, чим показали свої знання зі світу професій.

Керівник шкільного закладу подякував представникам служби зайнятості за проведений захід, в результаті якого майбутні випускники дізналися багато корисної інформації, яка допоможе їм правильно зорієнтуватися у виборі професії. Задоволені поверталися додому фахівці центру зайнятості, адже майже 270 учнів школи, присутніх на заході, отримали чергову порцію інформації про світ професій, і, в свою чергу, надали гостям заряд бадьорості та відчуття гордості за виконану роботу.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ