На Тернопіллі спортивні медики обговорили свої проблеми

На Тернопіллі спортивні медики обговорили свої проблеми

19.04.14 12:41 0 717
В обласному лікарсько-фізкультурному диспансері міста Тернополя відбувся семінар медичних працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл Тернополя та районів нашої області. Організувала такий захід Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа. Учасники семінару обговорили актуальні питання спортивної медицини, насамперед, медичного забезпечення учнів ДЮСШ області.

Директор Тернопільської ОДЮСШ Василь Куземчак наголосив на необхідності у ДЮСШ всіх категорій ставки медичного працівника, його посадових обов’язках, забезпеченні медичного кабінету всім необхідним. «Медичний працівник – учасник виховного процесу», – зазначив він.

Головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру – спеціаліст зі спортивної медицини Ігор Паньків розповів учасникам семінару про медичну роботу лікарсько-фізкультурного диспансеру та його завдання. Зокрема, він запропонував відновити курси зі спортивної медицини для медичних працівників. Звертаючись до досвіду роботи за кордоном, Ігор Володимирович наголосив, як важливо залучати владу до цієї проблеми. «Робота фахівця з фізичного виховання за кордоном дуже цінується,» – зауважив головний лікар. – «У нас же існує проблема невідповідності медичного забезпечення потребам населення».

Ігор Паньків запропонував налагодити хорошу співпрацю між лікарем-куратором району та медичними працівниками ДЮСШ, приділяти велику увагу діагностиці провідних спортсменів області та учнів спортивних шкіл. «Ваше завдання – навчити спортсменів бути відповідальними за своє здоров’я», – нагородив головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру.

Завідувач відділом спортивної медицини Ніна Марків розповіла про медичну роботу лікарів та середнього медичного персоналу спортивних шкіл області, їх посадові обов’язки та ведення необхідної документації.

Питання про проведення поглиблених медичних оглядів, оснащення медичного кабінету, надання невідкладної допомоги на змаганнях та при травмах в окремих видах спорту обговорив з присутніми лікар ОДЮСШ Олег Володимирович Бай.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ