На Тернопіллі залишаючи свої домівки, подбайте про їх безпеку

На Тернопіллі залишаючи свої домівки, подбайте про їх безпеку

19.04.14 18:33 0 765
Попереду Великодні свята, за ними - травневі, а там вже й недалеко до літніх відпусток. Пора гаряча не лише для тих, хто планує відпочити, а й ласих до чужого майна. Як же вберегти свою оселю та майно від злочинних посягань?

Ось кілька слушних порад як убезпечити своє житло від непроханих гостей. Отже:

«Правильні» двері – це вже успіх

У справі захисту майна дріб’язків немає. І найголовніша мета господаря – зробити шлях злодія до заповітних «скарбів» складним і тернистим. Для цього з самого входу в квартиру зловмисник повинен витратити якнайбільше часу. Тоді є шанс, що сусіди викличуть міліцію, побачивши незнайому людину, котра вовтузиться біля ваших дверей.

Зараз усі кинулися міняти вхідні двері на так званий бюджетний варіант – китайські. Можна сказати – на радість злодіям. Такі двері розрізують консервним ножем, а замок за декілька хвилин відмикають звичайною викруткою. Дешево і абсолютно не надійно. Добротні двері – металеві. Коштують дорого, проте ні вибити, ні розрізати їх неможливо. Важливо, щоб відчинялися назовні.

Вибір дверей – справа, безумовно, важлива. Але ще ретельніше потрібно поставитися до вибору замка. Обов’язково придбайте врізний, адже накладний легко можна зламати, знявши панель і видаливши серцевину. Чим більше обертів ключа передбачено, тим надійніше. В ідеалі повинно бути 3-4. Дуже важливу роль відіграють ригелі замка. Це такі «пальчики», які висуваються при повороті ключа. Їх повинно бути не менше двох. Чим більше, тим краще.

Захист вікон теж важливий

Захист від злодіїв повинен бути максимально комплексним. Тому встановленням дверей і замка не обійтися. Сучасні злодії часто проникають у житло не через двері, а через вікна. Більше того, вони уже навчені відчиняти пластикові вікна.

Зараз є така послуга як бронювання шиб. Зсередини квартири на скло наклеюється спеціальна плівка, яка через декілька днів стає єдиним цілим з шибою. Таке вікно неможливо розбити каменем чи молотком, і навіть під час вибуху воно деформується, а не б’ється. Послуга, щоправда, не з дешевих.

Під час замовлення нових пластикових вікон з’ясуйте у продавця, чи є можливість оснастити їх спеціальною протизламною фурнітурою. Ці елементи коштують не так уже й дорого, зате їх виробники стверджують, що навіть ґрати не прийдеться ставити. Існує можливість монтажу такої фурнітури на вже встановлені вікна. До речі, добре для вас і погано для незваних гостей буде, якщо ви засклите балкон, або лоджію – додаткові перешкоди зроблять свою справу.

Крім бронювання існує ще один старий добрий вид захисту – ґрати. Існуючий вибір ґрат дозволить вам підібрати будь-який візерунок, колір, тому почувати себе як у в’язниці ви не будете. Зате відчуєте себе в цілковитій безпеці. Найкращі з погляду безпеки – стаціонарні ґрати товщиною не менше 10 мм, краще 12-15 мм.

Професійна охорона – надійно

Як показує досвід, один тільки факт наявності охоронної сигналізації примушує відмовитися від злочину п’ятдесят відсотків квартирних злодіїв. Щоб забезпечити недоторканість власності, найнадійніше охорону домівки довірити співробітникам Державної служби охорони.

Тернополянам буде приємно дізнатися, що у травні Державна служба охорони проводить соціальну акцію «Квартира під охорону». В цей період монтажні роботи з підключення засобів охоронної системи обійдуться у половину вартості. А програмування та підключення на пульт охорони лише в одну гривню.

Аби більше дізнатися про умови акції «Квартира під охорону», достатньо зателефонувати до інформаційного центру ДСО 0800 502 220, 0800 211 000 або ж безпосередньо до управління Державної служби охорони в Тернопільській області за номерами 52-55-94, 52-79-89, 067-208-69-02, 067-208-50-68 .

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У травні планується ...
Наступна новина: В Луцьку співчуваємо ...

КОМЕНТАРІ