На Тернопіллі олексій Кайда вимагає провесті перевірку фінансових махінацій "РАДИКАЛ БАНКу"

На Тернопіллі олексій Кайда вимагає провесті перевірку фінансових махінацій "РАДИКАЛ БАНКу"

19.04.14 14:49 0 772
18 квітня 2014 року під час виступу у Верховній Раді України народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда наголосив на необхідності проведення розслідування фактів здійснення протиправних фінансових операцій та реалізації злочинних схем ПАТ "РАДИКАЛ БАНК". "Як відомо, колишній власник "РАДИКАЛ БАНКу" Андрій Пасічник підозрюється у привласненні понад 500 млн грн за допомогою шахрайської схеми отримання кредитів під заставу землі з завищеною у п'ять разів вартістю. За повідомленням Служби безпеки України, всього у схему було залучено понад 20 осіб, серед яких банківські працівники та директори приватних підприємств Київської області", – зазначив парламентар.

Олексій Кайда також підкреслив, що засоби масової інформації неодноразово писали і про інші фінансові махінації банку. "Зокрема, у 2010 році його було включено до списку банків, уповноважених обслуговувати державні підприємства. Лише на комісійних за зачислення коштів на зарплатні картки працівників б'юджетної сфери, що складає 0,5–1% зарплатного фонду, банк заробляв мільйони гривень за рік", – сказав свободівець.

Під час виступу народний депутат також звернув увагу на той факт, що цю фінансову установу пов'язують із колишнім головою правління Державної продовольчо-зернової корпорації України Ігорем Якубовичем та реалізацією махінацій за зовнішніми торговельними договорами, зокрема, щодо закупівлі зернових з подальшою їх поставкою до Китаю. "Є інформація, що через відсутність контролю за використанням коштів зі сторони Державного експортно-імпортного банку України частина "виручки" продовольчо-зернової корпорації, а саме 40,5 мільйонів доларів США, опинилася на рахунках "РАДИКАЛ БАНКу", – зазначив націоналіст.

Олексій Кайда скерував до Генерального прокурора України Олега Махніцького та Голови Національного банку України Степана Кубіва депутатський запит з вимогою провесті об'єктивне і всебічне розслідування фактів здійснення протиправних фінансових операцій та реалізації злочинних схем ПАТ "РАДИКАЛ БАНК", а також позапланову перевірку діяльності банку.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбулася нарада під ...
Наступна новина: Необхідно видавати зброю, ...

КОМЕНТАРІ