Будьте обережні: квартирні злодії не зволікають!

Будьте обережні: квартирні злодії не зволікають!

21.04.14 13:00 0 912
На Великодні свята багато волинян поїде провідати своїх батьків у інші міста, райони чи області. Тож, шановні земляки, подбайте про охорону власної квартири!

Необхідно завчасно обміркувати всі варіанти захисту майна та вжити максимальні заходи щодо попередження квартирних крадіжок.

Не завжди вражаючий і блискучий замок гарантує надійний захист вашого житла. Тому не економте на придбанні хорошого замка, адже саме він стане першою перешкодою для зловмисників.

Найбільш надійним способом вберегтися від крадіжки є сигналізація з підведенням до пульту централізованої охорони. Злодії переважно навіть не намагаються погосподарювати в таких помешканнях.

Перед тим, як залишити квартиру, не квапитися і переконатися, що вікна і балконні двері надійно зачинені. Подбайте про те, щоби східці та площа біля дверей були освітленими. За умови дотримання вказаних застережень крадій боятиметься, що його помітять, і не зважиться реалізувати свій злочинний намір.

За час тривалої відсутності домовтеся із сусідами про тимчасове зберігання вашої пошти. Така обережність є доцільною, оскільки переповнена поштова скринька свідчитиме про відсутність мешканців квартири, чим приваблюватиме зловмисників.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ВАС ОБІКРАЛИ?

Ви повернулися додому і виявили зламаними або відчиненими вхідні двері? Рекомендуємо:

– не заходити у квартиру;

– звернутися за допомогою до сусідів;

– терміново викликати працівників міліції;

– наглядати за квартирою до приїзду правоохоронців. Якщо побачите злочинців, не намагайтеся їх затримати, запам’ятайте їхні прикмети, одяг, марку, номер і колір машини, подивіться, в якому напрямку вони від’їхали.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ФСБ Росії є прибічники ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ