Патріарх Кирило вважає Україну «частиною Святої Русі»

Патріарх Кирило вважає Україну «частиною Святої Русі»

21.04.14 17:54 0 657
Патріарх Кирил молитиметься про те, щоб в Україні законним чином була обрана влада.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив уклінну молитву про Україну в храмі Христа Спасителя в Москві і назвав Україну «органічною частиною Святої Русі», – повідомляє УНН.

Перед початком молитви він сказав, що «Україна політично є країною – закордоном. Духовно й історично цього ніколи не було. Ми перед Богом один народ, ми сповідуємо одну православну віру, як комусь би не хотілося сказати, що й інші віри сповідує український народ».

У ході молитви предстоятель РПЦ закликав «всіх чад Російської православної церкви» помолитися напередодні свята Великодня «про народ Русі, що живе на Україні».

Він також сказав, що молитиметься про те, щоб в Україні «законним чином була обрана влада і щоб законним чином до Конституції були внесені ті зміни, яких чає народ України».

До сьогоднішнього дня патріарх не робив ніяких висловлювань з приводу ситуації в Україні. Оглядачі звернули увагу, що патріарха Кирила не було на зборах в Кремлі, коли президент Володимир Путін оголошував про приєднання Криму до Росії.

Нагадаємо, згідно з багатьма опитуваннями, більшість вірян України відносить себе до православних, причому від третини до половини з них визнає себе вірними УПЦ-КП, яка посідає тим самим перше місце серед українських церков за чисельністю віруючих

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ