Росії можуть заборонити виступ на «Євробаченні» через згадку у пісні про Крим

Росії можуть заборонити виступ на «Євробаченні» через згадку у пісні про Крим

21.04.14 18:35 0 689
Учасницям цьогорічного «Євробачення», сестрам Толмачовим, від Росії можуть заборонити виступ.

Справа в тому, що американський журналіст і критик Вільям Лі Адамс детально вивчивши композицію конкурсанток, прийшов до висновку, що там присутній рядок про анексований Крим, – повідомляє ТСН.

Це й обурило критика. Він впевнений, що виступ російський співачок може стати справжньою провокацією, бо в реченні з другого куплета пісні Shine: Living on the edge, closer to the crime – cross the line a step at a time виразно чується англійське «the crime» (у перекладі – злочин), а назва нового регіону РФ – «Crimea» (Крим), адже слова звучать практично однаково.

«Пісня Росії – це «завуальований лист з Росії до Криму», – цитують ЗМІ Адамса.

Журналіста підтримали й інші представники ЗМІ. Численні любителі конкурсу та музичні критики продовжують закликати організаційний комітет «Євробачення» відсторонити Росію від участі в музичному конкурсі.

Однак організатори міжнародного пісенного конкурсу заявили, що «Євробачення» необхідно позиціонувати як в першу чергу музичний конкурс поза політикою.

Раніше повідомлялося, що на «Євробаченні» відмовляються зараховувати кримські голоси як російські. Організатори конкурсу не вважають Крим частиною Росії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ