Вивчення мозку зробить людей безсмертними, – вчений

Вивчення мозку зробить людей безсмертними, – вчений

21.04.14 12:18 0 614
Американський фізик і популяризатор науки Мічіо Кайку вважає, що колись «інтернет перетвориться на мережу мозків – brain-net», за допомогою якої ми зможемо ділитися у мережі думками та емоціями.

Про це розповідає El Mundo.

«За останні 10 років ми дізналися про мозок більше, ніж за всю попередню історію людства, і тепер телепатія реальна», – стверджує американський фізик.

У наступному десятилітті паралізовані люди зможуть пересуватися і спілкуватися з іншими, обіцяє фізик. Ми зможемо силою думки пересувати предмети, запам’ятовувати і «скачувати» прості спогади, фотографувати сни.

За словами вченого, у майбутньому в кожної людини буде два «диски» – з записом його геному та із записом «конектому» – «карти зв’язків нервової системи зі спогадами, відчуттями і особистістю».

«У це інвестують США і ЄС, тому незабаром ми зможемо зрозуміти механізми психічних захворювань. У довгостроковій перспективі ми зможемо знайти безсмертя. Навіть після смерті наш геном і карта нашої свідомості збережуться», – говорить Кайку.

Найближчим завданням вчений назвав створення пристрою, що допомагатиме мозку тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера: «Натиснеш кнопку і згадаєш, хто ти, де живеш і куди йдеш». У цьому десятилітті будуть проводитися експерименти на тваринах, у наступному – на людях. В 30-і роки XXI століття люди зможуть «завантажувати у свідомість» навички для виконання складної роботи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі Василь ...
Наступна новина: Володимир Дикий: Команда ...

КОМЕНТАРІ