Роман Навроцький: "Щоби народ довіряв міліції – вона повинна на це заслужити"

Роман Навроцький: "Щоби народ довіряв міліції – вона повинна на це заслужити"

21.04.14 16:18 0 745
17 квітня 2014 року відбулося чергове засідання сесії Тернопільської обласної ради. Одним із питань ради було заслуховування інформації начальника управління УМВС України в Тернопільській області Василя Облещука про події 18-19 лютого 2014 року в м. Тернополі та Тернопільській області. Після звіту на його адресу лунали запитання щодо не цілком достовірних даних про події. Зокрема депутат обласної ради свободівець Роман Навроцький нагадав, чиї вказівки виконували правоохоронці під час подій Майдану, зокрема і 18-19 лютого. Також націоналіст попросив прокоментувати інформацію з звукозаписами телефонних розмов генерала міліції В.Сака, котрий віддавав команду застосовувати зброю і стріляти в людей.

Також депутат нагадав, що Василь Облещук декілька років поспіль проводить комуністів під червоними прапорами в парк Слави 9 травня і віддає накази бити та арештовувати націоналістів. Навроцький поцікавився, чи відвідує цей правоохоронець 9 травня під комуністичними прапорами з ідеологічних переконань, чи виконує накази? Чи готова міліція запобігти сутичкам цього року і які заходи уже проведені.

"Уже не один рік поспіль громада Тернополя стає свідком того, як 9 травня у Парку Слави Василь Облещук веде комуністів до "вічного вогню" під охороною цілої колони "беркутівців" та немалої кількості міліціонерів і водночас під його керівництвом силовики безпідставно розганяють, б'ють, забирають під арешт із місця покладання квітів жителів Тернополя, відкривають сфабриковані справи проти цих людей і тримають під слідством. Цікаво, чи цього року, коли в Україні змінилася влада, у керівництва міліції також зміняться смаки на політичні партії?

Щодо подій 18-19 лютого, то я пам'ятаю, як міліція зі стін ОДА кидала світло-шумові гранати в людей і було проведено попереджувальні вистріли з автомата. Реакція людей була саме такою, бо вони втратили довіру до правоохоронної системи взагалі. І громадяни боролися зі злочинним режимом та його прислужниками.

Вважаю, що люди, які чинили проти волі народу, а прилаштувалися на "зручні" місця, мають відповідати за свої попередні вчинки і, щонайменше, пояснити причини незаконних дій. коли ми уже повалили злочинний режим – міліція має бути з громадами не тільки на словах. Щоб народ довіряв міліції – вона повинна це заслужити. Нам потрібні такі правоохоронці, які будуть захищати кожного українця і його права. Саме справедливих, чесних працівників МВС нам треба тут, на Тернопільщині", – зазначив Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська команда Team ...
Наступна новина: 24 квітня визначиться ...

КОМЕНТАРІ