Депутати Тернопільської облради на сесії ухвалили низку важливих соціяльно-економічних рішень

Депутати Тернопільської облради на сесії ухвалили низку важливих соціяльно-економічних рішень

21.04.14 13:12 0 966
17 квітня 2014 року, у Чистий четвер, відбулося пленарне засідання сорок дев'ятої сесії Тернопільської обласної ради п'ятого скликання. На ньому депутати розглянули низку важливих господарських та економічних питань.

Перед початком сесії голова обласної ради свободівець Василь Хомінець нагородив переможців дитячого обласного конкурсу малюнку, присвяченого двохсотліттю від Дня народження Тараса Шевченка – грамотами та грошовими винагородами.

На початку засідання голова облради звернувся до депутатів із проханням про тісну співпрацю та злагодженість в ухваленні управлінських рішень, а також привітав усіх присутніх з прийдешніми Великодніми святами.

На засіданні було зареєстровано 78 депутатів. На засіданні також був присутній голова Тернопільської облдержадміністрації свободівець Олег Сиротюк. Він наголосив на важливості співпраці усіх гілок влади між собою та необхідності діялогу громадян з чиновниками:

"В умовах шньої зовнішньої військової загрози нашим завданням є об'єднання спільних зусиль для плідної роботи, не допустивши жодного конфлікту. Однозначно тієї ситуації, яка була раніше, коли наша адміністрація і рада змагалися в процесі ухвалення тих чи інших рішень, дестабілізуючи ситуацію, зараз немає і не повинно бути. Ми налаштовані на спільну командну роботу.

У теперішніх умовах не можна говорити про якусь опозиційність, тому що зараз в опозиції можуть бути лише ті люди, які таким чином сприятимуть розколу та напруженій ситуації в країні та області, а це додаткові переваги для нашого ворога. Але я, як голова адміністрації, виступаю за діялог та обґрунтовану дискусію при ухваленні управлінських рішень, зважаючи також на інтереси громадськості. Уся Тернопільська область повинна бути об'єднана для відродження нашого краю і захисту інтересів нашої держави", – зазначив Олег Сиротюк.

Одним з найважливіших у порядку денному було рішення "Про проект матеріяльно-технічного забезпечення 6-го батальйону територіальної оборони Тернопільської області". Усі присутні депутати, розуміючи важливість бойової готовності за умов зовнішньої окупації, проголосували одностайно.

На сесії обласної ради також було ухвалено низку важливих рішень, які депутати активно обговорювали, зокрема: "Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік", "Про проект соціяльно-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2014 рік", "Про програму міжрегіонального та зовнішньоекономічного співробітництва Тернопільської області" тощо.

Також депутати розглянули низку господарських питань, які стосуються використання надр області для розвитку економіки краю, зокрема надання спеціяльних дозволів на розробку родовищ корисних копалин, надання надр у користування, переоформлення спеціяльних дозволів.

Загалом чи не вперше за встановлення нової влади всі проєкти погоджувалися злагоджено, більшість яких ухвалено майже одностайно, а їх обговорення відбувалося без жодних конфліктів.

На завершення засідання було відзвітовано та проінформовано уповноваженими особами про події, які відбувалися 18–19 лютого 2014 року та стан автомобільних доріг в м. Тернополі та у Тернопільській області.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: ЧС-2014 (W-20). Україна ...

КОМЕНТАРІ