Путін хоче розвивати відносини з НАТО за нового генсекретаря

Путін хоче розвивати відносини з НАТО за нового генсекретаря

21.04.14 15:59 0 621
Президент Росії Володимир Путін висловив сподівання, що відносини його країни з НАТО поліпшаться за нового керівника Північноатлантичного союзу, сказав він у телеінтерв’ю, що виходить в ефір у суботу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Російський керівник назвав майбутнього генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, який обійме посаду в жовтні, «дуже серйозною й відповідальною особою», мовиться в тексті інтерв’ю, яке надали журналістам іще до його виходу в ефір на державному телеканалі «Росія».

За словами Путіна, з боку Росії «ніщо не перешкоджає» нормалізації відносин із Заходом і нормальній співпраці, і лише Захід може здійснити кроки в цьому напрямку.

Відносини між Росією й НАТО й загалом із Заходом перебувають нині на найгіршому рівні після кінця Холодної війни через окупацію, а потім і анексію Росією Кримського півострова, частини міжнародно визнаної території України, і її зазіхання й на інші частини України. Зокрема, західні країни й міжнародні організації, серед них союз НАТО, запровадили через це проти Росії низку санкцій і погрожують новими, якщо Москва не припинить ескалацію напруженості в Україні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Посилити східні області ...

КОМЕНТАРІ