Кремль визнав передислокацію додаткових військових сил до кордонів України

Кремль визнав передислокацію додаткових військових сил до кордонів України

21.04.14 18:58 0 657
На тлі домовленостей про деескалацію, досягнутих напередодні у Женеві, Росія визнала посилення свого військового контингенту поблизу кордонів з Україною. Про це заявив прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на телеканал «Росія 1». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Пєсков повідомив, що додатково до частин, які постійно дислокуються у західному регіоні Росії, через події в Україні до кордону з нею передислоковані додаткові сили. Дату передислокації, а також місць розташування російських військових він не уточнив.

«Є війська у районі українського кордону. Одні війська дислоковані там на постійній основі. Інші – спрямовані для посилення, зважаючи на те, що відбувається у самій Україні... країні, де тільки-но стався військовий переворот», – заявив Пєсков в інтерв'ю телеканалу. За його словами, таким чином Росія вживає «запобіжних заходів в плані забезпечення своєї безпеки».

Він також заявив, що Росія є суверенною державою, а тому вільна в ухваленні рішень, де й у якій кількості можуть бути дислоковані її війська на її території.

17 квітня у Женеві на чотиристоронніх переговорах США-ЄС-Росія-Україні були досягнуті домовленості щодо сприяння деескалації ситуації на Сході України. За словами державного секретаря США Джона Керрі, Росія «має величезний вплив» на ті сили, які дестабілізують нині ситуацію в східних та південних регіонах України. Він наголосив, що найближчі дні стануть вирішальними для оцінки ситуації, якщо не буде досягнуто прогресу, буде порушене питання щодо нових санкцій проти Росії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ