Громадська палата РФ заявляє, що українці цікавляться отриманням притулку

Громадська палата РФ заявляє, що українці цікавляться отриманням притулку

21.04.14 17:31 0 663
До Громадської палати Росії звернулося понад дві тисячі українців через порушення їхніх прав. Про це йдеться в повідомленні прес-служби цієї структури за підсумками засідання Комітету із захисту прав людини в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У координаційний штаб Громадської палати звернулися вже більш як дві тисячі осіб. Ці звернення пов’язані з фактами порушень прав людини, люди ставлять багато питань щодо надання притулку», – заявив перший заступник секретаря Громадської палати Владислав Гриб.

За його словами, створюється ціла мережа громадських спостерігачів у прикордонних російських містах та на території України. Приймальні Громадської палати вже працюють в Харкові, Луганську, Києві, Слов’янську, Донецьку, звідки, як стверджують в Громадській палаті Росїі, надходить інформація про порушення прав людини.

Крім того, уже створений центр зі збору фактів порушень прав в Одесі.

На основі якої саме нормативно-правової бази та міжнародного мандату здійснює свою правозахисну діяльність Громадська палата Росії в Україні прес-служба цієї організації не уточнює.

Понад 70% населення південно-східних областей України не згодні з твердженням, що в країні утискають права російськомовних громадян.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ZN.UA 10-15 квітня.

Тим часом експерти ОБСЄ не можуть підтвердити випадки порушення прав російськомовних мешканців України, про які раніше повідомляло МЗС Росії. Про це йдеться в останньому звіті організації щодо цього питання, складеному за підсумками роботи в квітні цього року в Україні місії ОБСЄ у складі 100 чоловік.

МЗС Росії висловило незгоду з оцінками ОБСЄ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Папа закликає зупинити ...

КОМЕНТАРІ