У Львівській області майбутніх правоохоронців навчили таїнству створення писанок

У Львівській області майбутніх правоохоронців навчили таїнству створення писанок

21.04.14 11:03 0 754
Мистецтво створення писанки поширене у багатьох народів світу. З писанками і крашанками пов'язано безліч легенд та переказів, звичаїв та традицій. На території України традиція створення писанки набула найбільшого поширення за часів Київської Русі, в Х—XIII ст., і от уже протягом багатьох років вона зберігається і розвивається.

16 квітня, курсанти 2-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства Львівського державного університету внутрішніх справ завітали на майстер-клас від Олександра Опарія з розпису писанок.

Ініціаторами заходу виступили Львівська міська рада, Студентська рада Львова, Студентське братство та Львівська академія мистецтв. Аби підтримати юних писанкарів, на захід завітав мер Львова Андрій Садовий.

Писанкар, кераміст, ткач та художник Олександр Опарій представив до уваги присутніх писанки, створені власноруч, та розповів усім бажаючим секрети створення цього древнього символу Великодня.

Майстер зазначив, що для такої творчої справи окрім яєць, потрібні бджолиний віск, спеціальний писачок, свічка та фарби. Орнамент на майбутню писанку слід спершу нанести олівцем, а потім можна розмальовувати писачком з розплавленим воском.

Озброївшись усім необхідним курсанти приступили до справи. Зробивши перший мазок писачком, стало зрозуміло, що це не так вже й просто як видається на перший погляд, та й не кожному вистачить на це витримки та терпіння. Однак, щире бажання та поради досвідченого майстра допомогли молодим людям завершити почату справу.

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Судимий за крадіжки ...

КОМЕНТАРІ