Прикарпатські правоохоронці радять, як захиститися від кишенькових злодіїв

Прикарпатські правоохоронці радять, як захиститися від кишенькових злодіїв

21.04.14 12:24 0 716
Наближаються Великодні свята, громадяни щодня знаходяться в місцях масового скупчення людей: їздять громадським транспортом, бувають на ринках, торгових центрах, у медичних закладах, стоять в чергах.

Застрахуватися від кишенькового злодія неможливо, проте бути обачним й обережним зможе кожен. «Жертвою» стає розгублена, замріяна чи просто неуважна людина. Як правило, злодій придивляється. До людини з серйозним виразом обличчя він не підійде.

Тож декілька порад на що варто звернути увагу:

1. Перебуваючи в транспорті, стоячи на зупинках, у чергах, сумки міцно тримайте перед собою. Грабіжник, користуючись тим, що ви не очікуєте нападу може підбігти й вихопити її.

2. Гаманці з грошима не кладіть до зовнішніх кишень сумки або таких, які легко відкриваються. Кладіть їх у середину сумки, але не по боках, щоб доступ не був легким.

3. Великі суми грошей не зберігайте в одному місці. Коли ви везете значну суму, попросіть друга про ваш супровід або краще замовте таксі.

4. Не ходіть увечері наодинці, уникайте безлюдних місць. Коли щось трапиться, ви повинні кликати на допомогу і якомога більше привертати до себе увагу.

5. У випадку викрадення ключів варто замінити замки.

6. У випадку викрадення документів повідомте міліцію, щоб ними не скористалися з шахрайською метою.

7. Не провокуйте злочинця своїми діями: не демонструйте, що у вас є великі гроші чи дорогі речі в сумці. Іноді, не помічаючи, ми самі провокуємо напад зловмисника.

8. Будьте пильними та обережними.

Якщо Ви стали жертвою злочинця, запам’ятайте риси його обличчя, одяг та повідомте в найближчий відділ міліції.

Щоб уникнути таких ситуацій, будьте пильними та обережними!

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Дикий: Команда ...
Наступна новина: Головний тренер Атлетика ...

КОМЕНТАРІ