Тисячі жителів Кривого Рогу вийшли на акцію за єдину Україну

Тисячі жителів Кривого Рогу вийшли на акцію за єдину Україну

21.04.14 19:08 0 702
Тисячі жителів Кривого Рогу в суботу, 19 квітня, вийшли до будівлі міської ради на акцію за єдину Україну. Про це Радіо Свобода повідомили активісти криворізького Євромайдану. За словами очевидців, кількість учасників акції сягала щонайменше 10 тисяч. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними члена ради криворізького Євромайдану Валерія Романова, активісти зібрались біля міської ради, аби не допустити захоплення адміністративної будівлі «зеленими чоловічками» та членами проросійських організацій. До них приєдналися члени місцевої самооборони, козацьких організацій, колишні вояки Афганістану, тощо. Криворізька міліція виставила кордон.

Як повідомив Романов, цього тижня, коли рада криворізького Майдану отримала інформацію про ймовірне завезення до міста російських диверсійних груп, євромайданівці звернулись до міського голови Юрія Вілкула з вимогою вжити заходів для недопущення повторення «донецького сценарію».

«Міський голова відмовився з нами зустрічатись і заходів не вживав, тоді ми звернулись до обласної прокуратури з вимогою розпочати кримінальне провадження проти міського голови через бездіяльність у цьому напрямку. Тільки тоді почали робити якісь кроки. Крім того, криворізький Євромайдан звернувся до СБУ з вимогою порушити кримінальне провадження проти президента Росії Володимира Путіна через агресію проти України. Активісти нашого Майдану доручили раді Майдану продовжувати роботу в цьому напрямку й домогтися порушення справи», – розказав активіст.

Як поінформував Валерій Романов, біля криворізької міської ради в суботу було зафіксовано близько десятка «зелених чоловічків»: як тільки вони помітили членів Козацької сотні, одразу почали кудись телефонувати й розосередилися по площі.

«Колишній віце-прем’єр, регіонал Олександр Вілкул виступив вчора по місцевому телебаченню й закликав криворіжців не виходити ні на які мітинги, начебто все у нас спокійно, все добре. Саме тому люди, не повіривши в ці запевнення, вийшли захищати адміністративні будівлі. Ми також займаємось облаштуванням блокпостів на в’їзді до міста», – сказав Романов.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кремль визнав ...
Наступна новина: На Хмельниччині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ