Медіа-профспілка закликає висвітлити факти полонення журналістів у Слов’янську

Медіа-профспілка закликає висвітлити факти полонення журналістів у Слов’янську

22.04.14 08:06 0 669
Незалежна медіа-профспілка звернулася в понеділок до колег із усієї України із закликом солідарно висвітлювати викрадення журналістів у Слов’янську Донецької області. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними Незалежної медіа-профспілки, останніми днями проросійські сепаратисти у Слов’янську незаконно затримали п’ятьох журналістів: двох італійських Поля Гого і Коссімо Аттанасіо, білоруського кореспондента газети «Новий час» Дмитра Галка, ще раніше українку Ірму Крат і українця Сергія Лефтера.

«Практика показує, що лише солідарне висвітлення цієї теми, наголос на відповідальності за цей злочин може примусити ініціаторів цього дійства відмовитися від нього», – мовиться в заяві.

НМПУ повідомила, що вона намагається знайти можливості міжнародного впливу, але проблема в тому, що сепаратисти не включені в жодні міжнародні процеси і ефективність таких дій може бути мінімальною.

Донецький журналіст Денис Казанський із посиланням на одного з затриманих у понеділок Дмитра Галка повідомив, що двох італійців і білоруса сепаратисти вже відпустили. Двоє українських журналістів, за повідомленнями, далі перебувають у полоні сепаратистів у Слов’янську.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ФК «Карпати» взялися за ...

КОМЕНТАРІ