Націоналісті Ужгорода в чистий четвер прибрали пам'ятні знаки карпатських січовикам

Націоналісті Ужгорода в чистий четвер прибрали пам'ятні знаки карпатських січовикам

22.04.14 08:09 0 643
Щороку напередодні Великодня активісти Закарпатської "Свободи" та "Сокола" прибирають могили загиблих героїв. За християнським звичаєм, в Ужгороді території поблизу меморіальних місць очистили від сміття й висадили квіти, аби ще раз нагадати громаді про високий чин захисників краю.

Як підкреслив Томаш Лелекач, голова Ужгородської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", націоналістична молодь не лише на ювілеї шанує пам'ять героїв закарпатського краю. 15 березня 2014 року, у Чистий четвер, свободівці прибрали територію поблизу нещодавно встановлених меморіальних знаків на честь 75-річчя Карпатської України. В Ужгороді було висаджено квіткові клумби біля хрестів січовикам.

"За українською традицією, люди прибирають могили своїх рідних та близьких, щоб і мертві зустріли свято в чистоті. Як і живі в Чистий четвер очищаються душею і здійснюють прибирання й оновлення всього, так і душі тих, хто відійшов, мають відчути благоговіння перед великим святом. Тому ми вирішили привесті в порядок пам'ятні місця, пов'язані із національно-визвольною боротьбою українців у нашому місті", – розповів організатор толоки Степан Доктор.

Свободівці зазначають: про великий вклад карпатських Січових Стрільців у незалежність України ми маємо пам'ятати постійно. "Квіти на їхніх могилах символізують спокій і мир, пам'ять про нащадків героїчного чину. А цьогоріч ми на кількох могилах оновили пам'ятні знаки", – розповів Томаш Лелекач.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ