Валерій Зінченко: "Я запевняю, що міліція Буковини робить все, що в її силах, аби не допустити розгулу злочинності на теренах Буковини"

Валерій Зінченко: "Я запевняю, що міліція Буковини робить все, що в її силах, аби не допустити розгулу злочинності на теренах Буковини"

23.04.14 16:20 0 738
Про це начальник УМВС України в Чернівецькій області повідомив під час інтерв’ю головному редактору інтернет-каналу «Чернівці TV» Мирославу Шевчуку.

- Валерію Михайловичу, вітаємо Вас! хочемо поговорити про стан справ у органах внутрішніх справ Буковини. Як працює міліція Буковини?

Доброго дня! Дякую за запитання. На Буковині міліція повністю контролює криміногенну ситуацію. Про це говорить статистика. Чернівецька область - одна із небагатьох областей на Західній Україні, де немає росту злочинності. В нас не має за цей рік жодного не розкритого вбивства. В нас практично не має великого валу тяжких злочинів. Обстановка у нас в області спокійна, і, що найголовніше – стабільна.

- Чи підтримує міліція Чернівецької області зв’язок із громадськими активістами Народної Самооборони та Правого сектору? І яким чином співпрацюєте?

Ми дуже багато спілкуємося з представниками різних громадських організацій, політичних рухів та громадськими активістами. Проводимо зустрічі, спільні наради. В принципі, на Буковині немає жодних проблем по роботі міліції та політичних течій і сил. Кожен з них допомагає нам у патрулюванні, на постах, які ми виставили на кордонах області з метою недопущення сепаратиських дій – це Новодністровськ, це кордон з Молдовою. Всі в’їзди в область в нас охороняється такими постами, де несуть службу наші працівники, а також представники громадськості. І завдяки таким заходам нам вдається зберегти спокій на Буковині.

- В силу тих чи інших обставин, через політичні події, в людей опинилось дуже багато зброї на руках. В Чернівцях, можливо, немає такої критичної ситуації. Але все ж таки, за вашим дослідженням, чи більше стало у людей зброї легальної і не легальної?

Надзвичайно велика проблема на даний момент – це зброя. Дуже багато зброї було викрадено на Західній Україні. Вона розійшлася по рукам. І наразі проводиться місячник із добровільної здачі зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухових речовин. Але, звичайно, не всі поспішають їх здавати. Тож завдання міліції нині, щоб ця зброя не була застосована злочинцями. По Чернівецькій області ми працюємо над цим питанням постійно. У нас теж оголошено добровільний місячник здачі зброї. А також проводяться оперативно-розшукові заходи, під час яких було вилучено понад 50 одиниць різноманітної зброї, майже півтора кілограма пороху та 533 набої різного калібру.

Користуючись нагодою, я хотів би повідомити наших громадян, що Міністерство внутрішніх справ продовжило термін добровільної здачі зброї до 30 квітня. Прошу всіх з розумінням віднестися до цього питання. Всі, хто добровільно здасть зброю в органи міліції, будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

- Які найближчі плани? Над чим працюєте, аби покращити безпеку громадян.

Головне нині – не допустити проявів сепаратизму на території Буковини, провокацій, використання міжетнічних конфліктів, в’їзд на територію області озброєних злочинних угрупувань. Тож я ще раз звертаюся до громадян, аби вони із розумінням поставилися до того, що транспортні засоби можуть перевірятися, оглядатися працівниками органів внутрішніх справ. Мета одна – не допустити ввезення на територію області зброї. Далі – ми забезпечимо якнайшвидший медичний огляд, проведення спецперевірок тих людей, котрі виявили бажання стати до лав Національної гвардії. І головне – спокій наших громадян, можливість вільно та безпечно пересуватися по вулицям і вдень, і вночі.

- Дякуємо за розмову!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ