Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу із дітьми

Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу із дітьми

24.04.14 17:25 0 647
З нагоди Дня пожежної охорони працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області спільно з співробітниками освіти було заплановано і проведено різноманітні заходи із дітьми. Так, 17 квітня у всіх пожежно-рятувальних підрозділах обласного центру було організовано День відкритих дверей. Зокрема, в Державну пожежно-рятувальну частину № 3 завітали учні загальноосвітньої школи № 37 Чернівців. Рятувальники провели для дітей пізнавальну екскурсію, під час якої школярі змогли ознайомитися із спецтехнікою, за допомогою якої рятувальники виконують завдання за призначення.

Також всі охочі змогли позмагатися у пожежній естафеті, яка складалася із вдягання бойового одягу рятувальників на швидкість та розгортання пожежних рукавів. Справжнім сюрпризом для дітей була зустріч із найсильнішою людиною Центральної Європи, рятувальником Державної пожежно-рятувальної частини № 1 Управління ДСНС України у Чернівецькій області Костянтином Ільїним.

В центральній міській дитячій бібліотеці у Чернівцях школярі 2 класу загальноосвітньої школи №6 підготували для всіх глядачів театралізоване дійство. Діти продемонстрували свої театральні здібності у виставі на протипожежну тематику «Завжди і всюди будь обережний з вогнем», під час якої в ігровій формі нагадали своїм одноліткам правила пожежної безпеки. Після цього рятувальники розповіли дітям про День пожежної охорони та нагадали про важливість дотримання правил безпеки у повсякденному житті,

а співробітники Добровільного пожежного товариства навчали школярів правил користування вогнегасником. Для цього керівництвом бібліотеки організували «міні-пожежу», яку діти ліквідовували за допомогою вогнегасника.

Також для дітей старшого шкільного віку рятувальниками було організовано зустрічі з ветеранами пожежно-рятувальної служби, під час яких дітям не тільки розповідали про цікаві аспекти з роботи вогнеборців, але й продемонстрували відеофільм про героїчні будні рятувальників та історію боротьби з вогнем у Чернівцях.

Такі заходи було проведено, як в обласному центрі, так і в районах області. Зокрема, у ЗОШ № 6 до старшокласників завітав ветеран пожежної служби Святослав Поляков, який присвятив боротьбі з вогнем 26 років. Діти із цікавістю слухали розповідь вогнеборця та задавали чимала кількість запитань про роботу пожежно-рятувальної служби.

Ознайомитися із історією пожежної служби напередодні свята Дня пожежної охорони школярі змогли в музеї пожежно-рятувальної справи Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Так, діти із захопленням ознайомилися з історією пожежно-рятувальної служби краю, а також завітали у кімнату присвячену учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Школярі дякували рятувальникам за цікаву екскурсію та обіцяли, що ще не раз завітають до музею.

Проведені спільні заходи Управління ДСНС України у Чернівецькій області та освітян краю дозволило розширити знання дітей про діяльність пожежно-рятувальної служби та професію рятувальника, а також нагадати учням основні правила безпечної поведінки та важливість дотримання правил безпеки, завдяки чому вдасться мінімізувати ризик загибелі чи травмування дітей під час різних надзвичайних подій.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 квітня о 12:00 в ...
Наступна новина: Інформація щодо обороту ...

КОМЕНТАРІ