На території України очікується мінлива погода

На території України очікується мінлива погода

24.04.14 19:05 0 633
Мінлива погода та короткочасне пониження температурного режиму – до нічних заморозків в окремі дні – очікується на території України протягом поточного тижня. Про це під час брифінгу повідомив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру.

«Протягом 22-23 квітня дощовий характер погоди збережеться у більшості областей України. Найменше їх буде на півдні, найбільше – на заході і півночі. Температура повітря в ці дні буде близькою до норми: +19…+24 °С. Починаючи з 24 квітня, дощі перемістяться з північних у центральні та південні регіони, водночас розпочнеться поступове пониження температури. 25-26 квітня вночі очікуються заморозки до 0…-5 °С, вдень стовпчики термометрів підніматимуться до позначок +11…+16 °С», – повідомив Микола Кульбіда.

Він наголосив, що в цілому, з 25 по 30 квітня в Україні буде суха, переважно сонячна погода, небезпечних природних явищ не очікується.

Зі свого боку, Василь Сніцар, начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації, розповів, що протягом минулого тижня на території України сталася одна надзвичайна ситуація (техногенного характеру): у м. Антрацит від отруєння чадним газом загинуло 4 осіб. Також було зафіксовано 1 143 надзвичайних події, на яких співробітники Служби «101» врятували 50 осіб. Вогнеборці упродовж тижня ліквідували 980 пожеж, врятували на них 46 осіб, 311 будівель та 28 одиниць техніки. Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснили 146 виїздів, під час яких вилучили та знешкодили 1 202 вибухонебезпечних предметів.

«Основним завданням аварійно-рятувальних підрозділів ДСНС України є підтримання у постійній готовності сил та засобів до виконання завдань за призначенням, а також організація заходів з протидії пожежам на об’єктах життєзабезпечення та в природних екосистемах», – наголосив Василь Сніцар.

АУДІОЗАПИС БРИФІНГУ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: на ...
Наступна новина: біль і пам’ять вічні! ...

КОМЕНТАРІ