Луцьк: 28 квітня – Всесвітній день охорони праці «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві»

Луцьк: 28 квітня – Всесвітній день охорони праці «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві»

24.04.14 16:58 0 737
ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ, РОБОТОДАВЦІ –КЕРІВНИКИ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ ЛУЦЬКА

З метою попередження промислових аварій та виробничого травматизму понад 100 країн світу щороку 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. В Україні, відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 р., він відзначається як Національний день охорони праці, який проводиться на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності.

У 2014 році Міжнародна організація праці (МОП) рекомендувала девіз - «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних складових, як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

У відповідності до конституційного права громадян на належні, безпечні та здорові умови праці кожен роботодавець зобов’язаний забезпечити на кожному робочому місці умови праці відповідно до вимог нормативно – правових актів з охорони праці, зважаючи на те, що в цивілізованому суспільстві найголовніша цінність - людина, її життя та здоров’я.

Роботодавці повинні усвідомлювати, що профілактика виробничого травматизму ефективніша та менш затратна, ніж лікування та реабілітація потерпілих, а їх бізнес матиме успіх, і вони самі зможуть без остраху дивитися у майбутнє лише за умови забезпечення на робочих місцях збереження життя і здоров’я працівника. Тому на важливо акцентувати увагу на заходах з профілактики виробничого травматизму шляхом забезпечення дотримання вимог законодавства з охорони праці, нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення попереднього рівня охорони праці; належного утримання і безпечної експлуатації приміщень, обладнання, устаткування, територій підприємств.

У рамках тижня відкритих дверей будуть проведені консультації для керівників і посадових осіб підприємств міста з впровадження ефективно діючої на підприємствах системи управління охороною праці (СУОП) на тему “Нешкідливі та безпечні умови праці святий обов’язок роботодавця». Законом на роботодавця покладається повна відповідальність за дотримання безпечних і нешкідливих умов праці і жодне посилання на нестачу коштів не виправдає керівника, який допустив травматизм на підпорядкованому йому підприємстві.

Звертаюсь до всіх керівників підприємств з проханням вишукати можливість для надання необхідної допомоги сім’ям потерпілих, інвалідам внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань у вирішенні матеріальних, соціально-побутових та інших питань.

Крім того, прошу взяти участь у загальноміських заходах до Всесвітнього дня охорони праці.

Відділ охорони праці Луцької міської ради з 22 по 25 квітня 2014 року проводить «Тиждень відкритих дверей» за адресою: вул. Винниченка,39 каб. 1,2 тел. 24-89-48.

Міський голова Микола Романюк

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ