Закарпатська область: про безпеку оселі необхідно подбати

Закарпатська область: про безпеку оселі необхідно подбати

24.04.14 19:00 0 662
Управління ДСНС України у Закарпатській області звертає увагу громадян на підвищення культури безпеки під час поводження з вогнем та суворе дотримання правил пожежної безпеки. Це обумовлено значним зростанням кількості загорань на території області. Зокрема, порівняно з аналогічним періодом 2013 року на Закарпатті більше ніж на 40 відсотків збільшилася кількість пожеж і станом на 22 квітня складає 490 випадків у 2014 проти 350 у 2013 році. Завдана матеріальна шкода населенню перевищила два з половиною мільйони гривень. З початку поточного року порушення правил пожежної безпеки стало фатальним для восьми закарпатців.

Викликає занепокоєння і стан з травмуванням людей. Приміром, 18 квітня прикрий випадок стався у прикордонному місті Чоп, де внаслідок необережності власника вибухнула ємність з легкозаймистою рідиною і як наслідок травмувалося одразу троє людей. Наразі, всі потерпілі перебувають під опікою лікарів обласної клінічної лікарні.

Подібні приклади вкотре доводять, що поведінка окремих громадян ставить під загрозу не лише власне життя, а й життя людей, котрі їх оточують.

З метою попередження пожеж, випадків загибелі та травмування людей Управління ДСНС України у Закарпатській області вкотре звертає увагу громадян на суворе дотримання правил пожежної безпеки, адже велика кількість різноманітних газових та електропобутових приладів у приміщеннях та житлових помешканнях громадян підвищують ризик виникнення пожежі. Найменше порушення правил безпеки може призвести до найгірших наслідків. При цьому досвід показує, що населення часто порушує ці правила, не приділяє їм належної уваги та просто не знає їх. Про це свідчить також те, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше, ніж у громадських або виробничих будівлях.

В'їжджаючи у квартиру чи будинок, кожний мешканець бере на себе зобов'язання дотримуватись правил користування житловими приміщеннями, у тому числі виконувати правила пожежної безпеки. При цьому громадяни все одно необережно поводяться з вогнем під час паління, користування приладами освітлення з відкритим полум'ям (гасовими лампами, ліхтарями, свічками, факелами), загромаджують легкозаймистими речами, меблями та іншими сторонніми предметами коридори будинків, лоджії, міжповерхові сходи і запасні виходи.

Особливу увагу слід приділити малолітнім дітям - не дозволяйте їм гратися із сірниками, запальничками та легкозаймистими матеріалами. Роз’яснюйте їм правила поведінки в різних життєвих ситуаціях

Будьте обережні! Пам’ятайте: безпека Вашого життя залежить від Вас самих.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ