Арсеній Яценюк: Уряд сповідує шлях складних, але правильних реформ для України

Арсеній Яценюк: Уряд сповідує шлях складних, але правильних реформ для України

24.04.14 18:01 0 644
«Ми усвідомлюємо ті виклики, які стоять перед країною. І наш Уряд сповідує шлях складних, але правильних реформ для України», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 22 квітня, за підсумками зустрічі з Віце-президентом США Джо Байденом.

Арсеній Яценюк зазначив, що між Україною та США підписана угода про стратегічне партнерство, «і ця угода не на папері, а на ділі»: «Метою цієї угоди є побудова вільного, демократичного і стабільного українського суспільства і держави. Метою цієї угоди є наша спільна робота із забезпечення миру і стабільності на континенті, підтвердження стратегічних відносин між США і Україною».

«Ми цінуємо позицію США і ту підтримку, яку отримує народ України протягом останніх декількох місяців. Народ України, який виборов своє право керувати у власній країні, і надалі бореться за свої права, за демократію і за те, щоб Україна була успішною державою», - підкреслив Глава Уряду.

Він подякував Державній адміністрації США та Конгресу за надання фінансової допомоги в 1 млрд. доларів для української економіки.

Україна, за словами Прем’єр-міністра, прийняла «низку складних, але необхідних рішень, щоб відновити фінансові програми з міжнародними фінансовими інституціями»: «І коли ми кажемо про пакет складних реформ, то він прийнятий не для МВФ. Цей пакет прийнятий для України. Країна потребує реальних реформ».

Він зупинився на питанні боротьби з корупцією: «Уряд України усвідомлює, що гроші дають тільки тим країнам, які реально долають і борються з корупцією. І одне з основних завдань Уряду і нового Президента, який повинен бути обраний 25 травня поточного року, – це реальна боротьба з корупцією і її подолання в країні».

Арсеній Яценюк підкреслив, що найкращий шлях реформ для України - це Угода з ЄС: «Це є найкращий порядок денний для України, як провести реформи, зробити Україну державою, яка відповідає найвищим стандартам демократії, захисту прав людини і громадянина».

Окремо Глава Уряду підкреслив спільне бачення України та США щодо необхідності конституційної реформи в Україні: «Ми робимо конституційну реформу не для того, щоб виконати Женевські угоди, і тим більше не для того, щоб відповісти на запити Росії. Конституційна реформа в країні – це шлях до відновлення балансу влад. Це вимога українського народу».

Він нагадав, що в рамках конституційної реформи планується «наділити регіони додатковими повноваженнями, дати можливість регіонам мати незалежну фінансову і бюджетну політику, захистити і надати особливий статус для національних меншин і мов національних меншин, в тому числі й для російської мови. Щоб кожен громадянин України мав вплив як на центральну, так і на місцеву владу».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ