На Хмельниччині голова облдержадміністрації відвідав промислові підприємства обласного центру

На Хмельниччині голова облдержадміністрації відвідав промислові підприємства обласного центру

24.04.14 17:45 0 652
Голова облдержадміністрації Леонід Прус в рамках робочої поїздки ознайомився з роботою потужних промислових підприємств м. Хмельницький. Зокрема, побував на ПАТ «Укрелектроапарат», ТОВ «Сіріус Екстружен», ДП «Новатор», ПАТ «Темп».

Першим голова адміністрації відвідав Хмельницьке публічне акціонерне товариство «Укрелектроапарат», яке вже більше півстоліття є серед лідерів трансформаторобудування України та держав ближнього зарубіжжя. Підприємство є одним з найбільших і передових промислових виробників міста і регіону, адже в загальному обсязі машинобудування нашої області питома вага продукції товариства складає більше 40%. Завод спеціалізується на виготовленні 22 типів та близько 850 типовиконань трансформаторів, комплектних трансформаторних підстанцій, які використовуються у комунальному господарстві, аграрному комплексі, на залізничному транспорті, нафтових та газових родовищах, промисловості, облаштуванні міських новобудов, ліній метро, а також газорегуляторних пунктах блочної конструкції.

«На заводі застосовуються новітні технології, модернізовано устаткування. Впроваджено тут й енергозберігаючі технології. Трансформатори, котрі випускаються, є надійними, якісними та економними, - саме такими, які потребує ринок. Практично раз у 3 роки проходить модернізація усіх видів трансформаторів, тобто за роки незалежності України відбулось п’ятиразове покращення конструкції цих виробів. Це дає змогу зменшити технологічні втрати електричної енергії в мережах на 12-14%», - підкреслив Леонід Прус у ході візиту. Нині завод працює у плановому режимі. Разом з тим, за словами голови адміністрації, у керівництва підприємства є побоювання щодо реалізації продукції на російський ринок. Товариство працює на ринках збуту України, Азії, Близького Сходу, Африки, Європи. Виконуються замовлення також для Нігерії, Іраку, ОАЕ, країн Балтії, Молдови, Молдови, Казахстану, Грузії, Азербайджану, Туркменістану.

Наступним голова облдержадміністрації відвідав ТОВ «Сіріус Екстружен». Підприємство спеціалізується на випуску стретч плівки, стретч-худ плівки, бар’єрної плівки, ПЕТ преформи. Керманич краю ознайомився з потужностями підприємства, оглянув новітнє обладнання та склади. Також поспілкувався з керівництвом та працівниками.

«Підприємство важливе для промисловості краю, адже його частка в експортно-імпортних операціях області складає близько 10%. Продукцією користуються в харчовій промисловості, на промпідприємствах України, Росії та Молдови. Наразі відчувається спад виробництва через те, що велика частина продукції була орієнтована на російський ринок. Але підприємство працює, збережено колектив, нині вишуковують інші ринки збуту для своєї конкурентоздатної продукції», - зауважив Леонід Прус.

На ДП «Новатор» виготовляють продукцію авіаційного напряму, складне технічне обладнання. У зв’язку із зменшенням ринку збуту згодом підприємство перейшло на виготовлення приладів енергозбереження, медичної та залізнодорожної техніки.

На підприємстві виробляють лічильники газу, води та електроенергії. За словами директора підприємства, існує проблема з розрахунками і контролем споживачів. Аби вирішити цю проблему, на заводі розробили і ввели в дію систему автоматичної передачі інформації. Такою системою вже обладнаний один будинок у Миколаївській області, проводиться необхідна підготовча робота в Хмельницькій. На підприємстві переконані, що за цією системою майбутнє енергозбереження усієї України. Щодо ринку збуту, то працюють з Росією, Китаєм, Індією, В’єтнамом, Молдавією, Ізраїлем. За словами керівництва, проблем із експортом цивільної техніки на російський ринок немає.

«Підприємство є одним з найпотужніших в області. Я дуже задоволений тим, що тут побачив. Колектив працює, вчасно виплачується заробітна плата, немає заборгованостей по платежах, а це є одним з головних питань для органів влади. Продукція заводу високої якості і гідно конкурує на європейських ринках», - сказав Леонід Прус у ході спілкування з колективом заводу. Він також дав вичерпні відповіді на запитання, вирішення проблемних питань взяв під особистий контроль.

Оглядаючи потужності ПАТ «Завод Темп», де виготовляється продукція різного напрямку – гальванічні лінії, лінії для плат, металоконструкції, трубозварна номенклатура різного ґатунку тощо, голова облдержадміністрації звернув особливу увагу на ринок збуту. Експорт продукції за кордон часто сягає 90%. Як позитив відмітив те, що у цьому році тут планують збільшити обсяги виробництва втричі у порівнянні з 2013 роком. Це вдасться, переконане керівництво підприємства, за рахунок нових замовлень. Також планують створити близько 50 нових робочих місць.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Автомат Калашникова та ...
Наступна новина: Ужгородські оперативники ...

КОМЕНТАРІ