На Хмельниччині питання легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення – на постійному контролі керівництва краю

На Хмельниччині питання легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення – на постійному контролі керівництва краю

24.04.14 17:51 0 613
Під головуванням Леоніда Пруса відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. «Ми не маємо права сидіти і чогось чекати. Кожен на своєму місці має докласти максимум зусиль, аби вирішувати ці проблемні питання, адже за ними – людські долі. Комісії на місцях мають бути дієвими, і формальностям та відпискам тут не місце», - наголосив на початку засідання Леонід Прус.

Як зазначив голова облдержадміністрації, робота, яка проводилася у поточному році з цих питань, дала свої позитивні результати. Так, середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-лютий 2014 року у порівнянні до відповідного періоду минулого року зросла на 5,7% і склала 2534 грн.; індекс реальної заробітної плати склав 105,0%, область за цим показником займає 10 місце. Частка штатних працівників, які у грудні минулого року повністю відпрацювали місячну норму часу і мали нарахування в межах мінімальної заробітної плати склала лише 0,4 відсотка, і за цим показником область займає 6 місце в державі. Кількість підприємств, в яких заробітна плата у лютому виплачувалась нижче мінімального розміру у порівнянні до січня зменшилася на 9 (з 107 до 98) або на 8,4%. Водночас, у деяких районах, як от Білогірському, Старосинявському, Віньковецькому та у м. Кам’янець-Подільський рівень заробітної плати є нижчим середньообласного.

Говорячи про створення нових робочих місць, голова облдержадміністрації зауважив, що у поточному році їх створено 4,3 тис. Найбільший відсоток створених робочих місць у порівнянні до ліквідованих у Хмельницькому (385%), Теофіпольському (318%) районах та у містах Нетішин (333%) і Старокостянтинів (276 відсотків).

За результатами проведеної спільної роботи з контролюючими органами, за словами Леоніда Пруса, вдалося виявити 301 порушення, у тому числі трудового законодавства – 201, притягнуто до адміністративної відповідальності 46 осіб.

«Реалізація вжитих в області заходів дала змогу вивести з «тіні» 304 особи. Найбільше зареєстровано трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками у місті Хмельницькому (93), а також у Летичівському (22) та Ярмолинецькому (20) районах», - сказав Леонід Прус.

Негайного вирішення, за словами очільника краю, потребує питання прихованої зайнятості у будівництві. Він назвав факти, що свідчать про неналежний контроль керівників районів і міст, начальників галузевих управлінь за цією галуззю економіки, а це невикористаний резерв для покращення показників рівня зарплати.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Директора департаменту ЖКГ ...

КОМЕНТАРІ