У Львівській опері 29 квітня виступить Гуцульський ансамбль пісні і танцю

У Львівській опері 29 квітня виступить Гуцульський ансамбль пісні і танцю

24.04.14 17:02 0 646
Івано-Франківський національний академічний Гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» 29 квітня виступить з концертом у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької.

Ансамбль збирає, художньо обробляє та пропагує гуцульську народну творчість, створює нові пісні, танці і театралізовані вокально-хореографічні картини з життя Гуцульщини, повідомляє прес-служба ЛМР.

У репертуарі ансамблю є також твори української, російської і зарубіжної класики.

Гуцульський ансамбль пісні і танцю за період свого існування провів понад десять тисяч концертів у різних країнах світу: Англії, Німеччині, Польщі, Угорщині, Італії, Канаді.

Довідка

Івано-Франківський національний академічний Гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» – це професійний вокально-хореографічний колектив. З 18 липня 2011 року цілісний майновий комплекс ансамблю переданий до сфери управління Міністерства культури України.

Державний Гуцульський ансамбль пісні і танцю створений у 1939 році відомим українським композитором та культурним діячем Ярославом Барничем. У травні 1940 року ансамбль показав свою першу програму в Станіславі.

Творчий склад колективу – 50 осіб, зокрема: мішаний хор, танцювальна група, оркестр народного типу, співаки. В 1956-1970 роках Михайло Гринишин вивів ансамбль на новий якісний рівень. З початку 1980-х років художнім керівником ансамблю є народний артист України, професор Петро Князевич.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ