Львів’ян знайомили з прадавніми традиціями вегетаріанства по-львівськи

Львів’ян знайомили з прадавніми традиціями вегетаріанства по-львівськи

24.04.14 18:22 0 633
23 квітня, в рамках майстер-класу з традиційної галицької кухні львів’ян знайомилиіз історією вегетаріанства Галичини. Професійні кухарі розповідали про давні вегетаріанські рецепти, створені ще наприкінці ХІХ століття, та намагались адаптувати страви до сучасних кулінарних реалій.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Ірини Сало.

Дослідники розповідають, витоки вегетаріанства в Галичині беруть початок ще з ІХ століття. Перші знайдені в архівах кулінарні переписи – це рецепти страв без застосування м’яса. У ХІХ столітті Львів був своєрідним вегетаріанським центром Східної Європи. Однак з приходом СРСР культура такої їжі поступово зникла. Тож професійні кухарі вирішили знову відновити на неї попит. Не потрібно перебирати кулінарні традиції Заходу, оскільки Львів має свою автентичну вегетаріанську кухню – її потрібно лише пригадати та трішки адаптувати до сучасних духовок, газових плит і пароконвектоматів.

«Переписи цих страв ми знаходили в старих церковних книжках, зошитах чи меню давніх львівських ресторанів і намагалися їх готувати вже на теперішніх кухнях. Дуже важко відтворити страви, які готувались у печі чи в старих духовках, на газовій плиті чи, скажімо, на індукційних плитах. Зараз ми намагаємось зробити дві стави, рецепт однієї з яких має близько двохсот років. Інший – записаний у книзі, яка вийшла ще у 1901 році», – розповів член ГО «Клубу галицької кухні» Всеволод Поліщук.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ