Руденко: Підготовку до війни з Україною Росія почала п’ять років тому – серією книг

Руденко: Підготовку до війни з Україною Росія почала п’ять років тому – серією книг

24.04.14 18:17 0 642
Москва готувалася до війни з Україною ще п’ять років тому.

Про це свідчить чтиво північно-східного сусіда, пише у своїй авторській колонці на Буквоїді український журналіст і публіцист Сергій Руденко.

У 2009 році в Росії вийшла серія книжок про українсько-російську війну. Тоді вихід цього чтива сприймався як чергова маячня «старшого брата». «Поле бою – Україна. Зламаний тризуб» («Поле боя – Украина. Сломанный трезубец»), «Російсько-українські війни» («Русско-украинские войны»), «Війна 2010. Український фронт» («Война 2010. Украинский фронт») – назви цих книжок п’ять років тому сприймалися як чергова хвороблива уява росіян.

«Утім події останніх кількох місяців засвідчили: Росія довго і ретельно готувалася до окупації частини України. Книжкам у цих планах, очевидно, було відведено особливу роль», – пише Руденко.

Автор наводить анотації до цих книг. Зокрема, у книжці Георгія Савицького «Поле бою – Україна. Зламаний тризуб» йдеться: «2010 рік. Спровокувавши масові заворушення, «помаранчеві» нацисти розв’язують на Україні громадянську війну. З допомогою «миротворчого контингенту» НАТО, під прикриттям американської авіації та бронетехніки західноукраїнські карателі із тризубом на погонах починають винищувати російськомовне населення, стираючи з лиця землі цілі міста. Гине у вогні Полтава, зруйнований дощенту Дніпропетровськ. Все Лівобережжя, Крим і Новоросія піднімаються проти окупантів. Росія допомагає бійцям Опору новітнім озброєнням, добровольцями і військовими радниками».

А ось анотація Федора Березіна «Війна 2010. Український фронт»: «Над усією Україною безхмарне небо...» І в цьому небі безкарно господарює натівська авіація. А світова «ліберальна» преса мовчить про початок вторгнення. І немає наказів про розгортання систем ППО. Але є офіцерський обов’язок і бойова техніка радянського виробництва. І є Росія, яка обов’язково прийде на допомогу...Третя світова війна на порозі! Світова пожежа почнеться в Україні. Збройний конфлікт, що спалахнув у Криму, загрожує перекинутися на всю Європу. І Росія не залишитися осторонь вирішальних подій. Головним фронтом майбутньої війни стане Український фронт».

У 2014 році у того ж Федора Березіна вийшла книга «Український фронт. Червоні зірки над Майданом» («Украинский фронт. Красные звезды над Майданом»).

«Для Росії гуманітарна експансія в Україну була, є і залишається не менш важливою, ніж військова інтервенція. Гуманітарну війну Росії, на жаль, ми програли. Нам згодовували їхні серіали, книжки, музику. Нас просто знищували», – пише Сергій Руденко.

На його думку, гуманітарною інтервенцією можна вважати:

* руйнування української системи освіти Табачником;

* спроби за допомогою проросійських політиків надати російській мові статус другої державної;

* державний патронат і протекція Московського патріархату;

* перехід під контроль російських видавництв найбільшої книжкової мережі України.

«Згадане тепер виглядає як частина великого плану Росії щодо розвалу України. Плану, в якому всім – від Віктора Януковича до парламентських клоунів Олега Царьова та Вадима Колесніченка – було відведено свою роль – роль зрадників і руйнівників власної держави», – зазначив автор.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бразилію охопили масові ...
Наступна новина: Закарпатські аграрії ...

КОМЕНТАРІ