Студенти Львова зняли ролик про радощі батьківства

Студенти Львова зняли ролик про радощі батьківства

24.04.14 18:39 0 604
Львівські студенти-психологи розгорнули соціальну кампанію на підтримку народжуваності, щоб повернути жінкам сміливість ставати матерями. Для цього обрали новий підхід: акцентували не на страхіттях абортів, а на зворушливих радощах батьківства, які передали у соціальному відеоролику. Його героями стали батьки та діти.

Стереотипний страх перед дітьми не повинен бути причиною необдуманих абортів, – переконані студенти ЛНУ ім. І. Франка. Для цього спільно з We Cinema Studio й створили соціальне відео, повідомили IA ZIK організатори.

Це відео стало першим, яке львівська команда відеопродакшну We Cinema Studio створила без кастингу акторів та попереднього сценарію. Участь у зйомках ролика взяли справжні батьки зі своїми малюками, а розмова базувалася на єдиному питанні: «Якою ви бачите свою дитину?».

«Весь спектр почуттів і цілком новий, вищий вимір щастя, відповідальність, яка дає сили – це те, що вразило нас під час зйомок. У бесіді молоді батьки розкривалися, по-новому осмислювали, яким просторим і динамічним став їхній світ з появою дитини. Подекуди навіть знімальній групі важко було стримати емоції», – розповів режисер відео Теодор Нещадим.

Як зазначається, Україна досі утримує першість з-поміж європейських країн за кількістю абортів. За офіційною статистикою, щороку ще в утробі матерів переривається життя 200-250 тисяч немовлят. Аборти провокують серйозні фізичні та емоційні розлади в жінок, які згодом потребують тривалої реабілітації.

«Найбільшою проблемою є те, що на рішення зробити аборт часто впливають не об’єктивні причини, як-от загрози для життя матері, а банальний страх народжувати чи незнання, як росте й розвивається дитина. Саме тому ми запропонували налагодити прямий зв’язок між майбутніми батьками та тими, хто вже має дітей», – розповіла автор ідеї проекту Оксана Кабин.

Мотиваційна відеоробота «Збережи життя!»

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Маріупольські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ