В.о. міністра оборони України відзначив військових Львівщини, які зараз охороняють східні кордони нашої країни

В.о. міністра оборони України відзначив військових Львівщини, які зараз охороняють східні кордони нашої країни

24.04.14 16:29 0 677
«Представники частин, які дислокуються на теренах Львівської області, зараз перебувають у найгарячіших точках на сході нашої держави. Мешканці Львівщини можуть пишатися, що в нас є такі унікальні військовослужбовці». Про це сказав у Львові виконувач обов’язків міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль.

«Хотів би подякувати командуванню двох вертолітних бригад – з Нового Калинова та Бродів, а також десантникам 80-ої окремої аеромобільної бригади і керівництву 24-ої механізованої бригади. Вони мужньо і достойно виконують покладене на них завдання», – зазначив генерал.

Він прибув до Львова, аби зустрітись з міністром національної оборони Республіка Польща Томашем Семоняком. Високопосадовці очолили офіційні делегації оборонних відомств України та Республіки Польща. Робоча зустріч відбулась на базі Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, під час якої сторони обговорили питання військового співробітництва між двома державами, зокрема плани поглиблення двостороннього партнерства із урахуванням сучасної політичної ситуації в Україні.

Представників українського та польського оборонних відомств у Львові зустріли начальник Львівського гарнізону – начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех, голова Львівської обласної Ради Петро Колодій. Зокрема, з українською делегацією керівництво області провело перемовини у форматі «віч-на-віч».

«За останні місяці, розуміючи відповідальність та суспільну необхідність, військовим частинам, які дислоковані на території нашої області, надано фінансову допомогу на суму 486 тис. грн. Окрім того, для окремих частин закуплено і передано постільну білизну, подушки, матраци, ковдри, матеріально-технічні засоби, запчастини та інші необхідні речі», – сказала після зустрічі голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех.

Вона також нагадала, що на Львівщині відкрито два рахунки для перерахунку коштів Міністерству оборони України та рахунок для матеріально- технічного забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області.

У свою чергу в.о. Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль подякував громаді Львівщини за активну допомогу армії.

«Наші громадяни зібрали велику суму для збройних сил. Ми зараз скеровуємо ці кошти на те, аби придбати засоби активного захисту, такі як шоломи та бронежилети. Крім того, ми закупили велику кількість спальних мішків. А щодо озброєння, то Збройні сили України мають все необхідне для того, щоб захистити суверенітет нашої держави», – наголосив Михайло Коваль.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбулося ...
Наступна новина: На Хмельниччині через любов ...

КОМЕНТАРІ