Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області повідомляє

Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області повідомляє

24.04.14 16:30 0 640
За повідомленням Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області протягом січня-березня поточного року здійснено 367 перевірок з питань дотримання роботодавцями законодавства про працю, в тому числі по заборгованості – 43 перевірки. За результатами перевірок внесено 338 приписів на усунення виявлених порушень. Перевірками охоплено 358 суб’єктів господарської діяльності.

В ході перевірок виявлено 868 правопорушень. За результатами проведеної роботи складено та передано до суду 204 протоколи про адміністративне правопорушення, в тому числі по заборгованості – 36 протоколів. За результатами розгляду винесених протягом минулого та поточного року державними інспекторами праці протоколів винесено судами 214 рішень по притягненню порушників до адміністративної відповідальності, із них з накладанням штрафних санкцій – 96 рішень.

Власникам підприємств, установ та організацій внесено 96 подань про притягнення осіб до дисциплінарної відповідальності.

У 43 роботодавців виявлено порушення законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства. 3 юридичних особи використовували найману працю 4 працівників без належного оформлення при допущенні до роботи, 40 фізичних осіб-підприємців використовували найману працю 48 працівників без належного оформлення при допущенні до роботи. За результатами перевірок щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства внесено 43 приписи на усунення виявлених порушень. Складено та передано до суду 40 протоколів про адміністративне правопорушення.

Протягом поточного року державними інспекторами праці Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області було перевірено 223 суб\'єкти господарської діяльності з питань дотримання роботодавцями тарифних ставок та посадових окладів, міжкваліфікаційних та міжпосадових співвідношень в оплаті праці.

За результатами перевірок внесено 28 приписів на усунення виявлених порушень, складено та передано до суду 16 протоколів про адміністративне правопорушення, внесено 8 пропозицій про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб.

За результатами перевірок 10 суб\'єктів господарської діяльності усунули порушення на виконання приписів, внесених при проведені перевірок.

Протягом поточного року розглянуто 238 звернень громадян, підприємств, установ та організацій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ