Сидір Кізін: «Без контролю громадськості та міжнародних спостерігачів виборчий процес не може бути  легітимним»

Сидір Кізін: «Без контролю громадськості та міжнародних спостерігачів виборчий процес не може бути легітимним»

24.04.14 18:06 0 587
24 квітня відбулася зустріч голови облдержадміністрації Сидора Кізіна зі співробітником Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Чарлзом Вітеком, під час якої було обговорено процес підготовки до проведення у Житомирській області позачергових виборів Президента України, що відбудуться 25 травня цього року.

Чарлз Вітек розповів про те, що він представляє місію Посольства США, яка займається спостереженням за виборчим процесом. Зараз він перебуває в нашій області з метою збору інформації про підготовку до виборів Президента України. Окрім цього, представники місії будуть на Житомирщині безпосередньо у день голосування і під час другого туру виборів. За словами дипломата, він координує свою діяльність з іншими спостерігачами, що дозволить забезпечити міжнародну присутність на виборах у нашій державі, оскільки вони мають бути легітимними.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зазначив, що має досвід спілкування з міжнародними спостерігачами, оскільки вже зустрічався з представниками місії ОБСЄ в Україні. Сидір Васильович наголосив на тому, що він неодноразово брав участь у виборчому процесі як представник опозиції і добре знає всі особливості волевиявлення в Україні на практиці. Він вважає, що без контролю громадськості та міжнародних спостерігачів виборчий процес не може бути легітимним. Очільник області запевнив, що влада докладає зусиль, аби вибори були прозорими, без використання адміністративного ресурсу і можливості представників влади впливати на виборців. Сидір Кізін висловив переконання, що новий Президент України прийде до влади легітимним шляхом та буде визнаний громадянами України та світовою спільнотою. Як керівник облдержадміністрації, він запевнив, що надасть підтримку усім міжнародним спостерігачам.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку ЖКП № 3 ремонтує ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ