Рівненська область: рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки лісових господарств Рівненщини

Рівненська область: рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки лісових господарств Рівненщини

24.04.14 19:09 0 656
Щорічно рятувальниками Рівненщини проводяться рейдові перевірки готовності лісових господарств до пожежно-небезпечного періоду. Адже під час підвищення температури повітря, небезпека загоряння лісових насаджень зростає, що стає загрозою масштабної пожежі, яка згодом охоплює величезні площі.

Так, 22 квітня фахівці Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області провели рейдову перевірку лісового і мисливського господарства Костопільського району.

Під час рейду особливо ретельно вивчалася ситуація із наявністю та справністю аварійно-рятувальної техніки у лісогосподарствах, її укомплектованістю, можливістю створення резервних фондів із засобів пожежогасіння та паливно-мастильних матеріалів.

Учасники рейду переконалися, що усі в’їзди до лісу перекрито шлагбаумами, встановлено попереджувальні стенди, зроблено захисні мінералізовані смуги. У лісництві в наявності спеціальна техніка для боротьби з пожежами, яка перебуває у режимі цілодобового чергування. Лісники здійснюють щоденні обходи закріплених територій.

Слід зазначити, що відповідні рейди працівниками Держслужби з НС області проводяться в кожному районі Рівненщини та триватимуть впродовж усього пожежно-небезпечного періоду.

Крім того, рятувальники впродовж пожежно-небезпечного періоду активно допомагають працівникам лісового та мисливського господарства створювати та оновлювати мінералізовані смуги, протипожежні розриви, облаштовувати пожежні водойми тощо.

Водночас, рятувальники вкотре закликають громадян бути особливо уважними та обережними при використанні вогню на природі, аби відпочинок не став причиною масштабних пожеж.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ