Питання оформлення та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон повинно бути врегульоване на законодавчому рівні

Питання оформлення та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон повинно бути врегульоване на законодавчому рівні

24.04.14 18:50 0 596
Проведеними прокурорськими перевірками виявлено непоодинокі порушення у діяльності органів Державної міграційної служби Рівненської області.

Зокрема, встановлено факти безпідставного прийняття цими органами рішень про продовження строків перебування іноземців на території держави, неналежного здійснення контролю за виконанням рішень судів про примусове видворення таких осіб, порушення порядку оформлення та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон. Серед інших порушень – не дотримання Законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян».

У зв’язку з цим прокуратурою Рівненської області начальнику Управління Державної міграційної служби України в області внесено подання, яке перебуває на розгляді.

Поряд з цим, перевіркою законності стягнення працівниками міграційної служби додаткових коштів з громадян за оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон встановлено, що ряд Постанов Кабінету Міністрів України суперечать Закону України «Про адміністративні послуги» в частині встановлення таких оплат.

Тому прокуратура Рівненської області ініціює врегулювання даного питання на законодавчому рівні. Відповідну інформацію скеровано до Генеральної прокуратури України.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ