В Рівному податківці провели круглий стіл

В Рівному податківці провели круглий стіл

24.04.14 16:21 0 711
Днями фахівці ДПІ у м.Рівному прийняли участь в проведенні засідання круглого столу, ініційованого Управлінням охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Метою заходу було обговорення новацій в податковому законодавстві та інших актуальних питань, які стосуються роботи представників аптечних та лікарняних закладів міста.

Учасники зустрічі, серед яких були представники інспекції з контролю якості лікарських засобів, інспекції з контролю за цінами, фармацевтичних та лікарняних установ Рівного, жваво обговорювали питання, які наразі хвилюють фармацевтів та медичну галузь, а саме щодо відміни звільнення від сплати ПДВ операцій з імпорту та поставки лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Зокрема, піднімались питання про формування ціни на імпортовані препарати, які не мають аналогів українського виробництва, поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, відображення операцій з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення в податковому обліку.

Під час обговорення начальник управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій ДПІ у м.Рівному Сергій Войно зазначив, що на виправлено ситуацію, яка виникла з оподаткуванням операцій на постачання лікарських засобів після набуття чинності 1 квітня 2014 року закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». До закону було зроблено уточнення, згідно з яким, митниця має брати 7% ПДВ на ліки, а не 20%, як трактувалось після його прийняття. Крім того, аптеки матимуть 2-місячні "канікули"для того, щоб перепрограмувати контрольно-касові апарати та облікові програми під облік 7% ПДВ. При цьому строки запровадження 7% ПДВ не змінюються.

В ході проведення круглого столу було висловлено точку зору всіх сторін та досягнуто порозуміння щодо напрямів врегулювання проблемних питань. Вирішили проводити подібні зустрічі у подальшому, адже це ефективний спосіб взаємодії між представниками влади та бізнесу.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: 70 діячів мистецтва, ...

КОМЕНТАРІ