Віктор Кібляр розповів про актуальні земельні питання Тернополя

Віктор Кібляр розповів про актуальні земельні питання Тернополя

24.04.14 18:38 0 776
22 квітня відбулася прес-конференція начальника відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради Віктора Кібляра. На зустрічі із журналістами він відповів на найактуальніші питання щодо видачі земельних ділянок, а також нових будівництв у Тернополі.

«За 2013 рік відділом земельних ресурсів на розгляд міської ради було винесено 1008 рішень щодо врегулювання земельних відносин у Тернополі, - розповідає начальник відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. – Із питань земельних ділянок юридичних осіб було прийнято 397 рішень, фізичних осіб - 332 рішення, громадян – 128 рішення загальною площею 6,86 га».

Журналісти часто задають питання, чому на кожній сесії міської ради так багато земельних питань. «Наприклад, на чергову сесію винесено ряд земельних питань, серед яких близько 50 – це продовження договорів оренди, десь 100 питань стосуються обслуговування власних житлових будинків громадян, 20 проектів - обслуговування багатоквартирних будинків та ін., - зазначає Віктор Кібляр. – Згідно чинного законодавства виходить, що з одного питання на розгляд сесії міської ради буде представлено два проекти: один раз буде виноситися рішення про надання дозволу і другий раз про затвердження проекту землеустрою. Ми не можемо зменшити кількість цих проектів, адже з кожного земельного питання повинен бути затверджений кадастровий номер через відповідний проект рішення».

Звернув увагу начальник відділу земельних ресурсів і на питання, які піднімали місцеві ЗМІ. Так, з питанням щодо будівництва по вул. Гнатюка наразі працює спеціальна комісія, яка ще не надала кінцевого результату. Проте у цій справі уже є пропозиція від ЖЕКу на суміжній вулиці (у радіусі 100 метрів) облаштувати новий дитячий майданчик.

Щодо будівництва на Набережній ставу, то міською радою жодних дозволів їм не надавалося. «Ця земельна ділянка закріплена для викупу існуючої споруди, яка знаходиться за межами прибережної смуги, - додає Віктор Кібляр. - Що ж до вирубки там дерев, то це територія лісового господарства, яке повинно надавати відповідні рішення».

Розповів Віктор Леонтійович і про межі парків, які вперше за історію Тернополя затвердила міська рада.

«У 2011-2012 роках була проведена велика робота щодо встановлення меж парків і вони закріплені за всіма парками, окрім Старого парку та парку Загребелля, - додає Віктор Кібляр. – Адже останні мають статус регіонального ландшафтного парку і необхідно близько мільйона гривень на встановлення цих меж. Цього року кошти у бюджеті передбачені і уже проводиться необхідна робота».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: секретар міської ...
Наступна новина: Закарпаття: великодні ...

КОМЕНТАРІ