У Тернополі на Великдень водили гаївки

У Тернополі на Великдень водили гаївки

24.04.14 19:41 0 672
21 квітня на «Обливаний понеділок» у Тернополі відбулося щорічне Великоднє дійство «Зав’яжемо вінець». Тернополяни та гості міста у національних строях водили гаївки біля Архикатедрального собору та біля основних духовних храмів міста. Центральними вулицями Тернополя пройшло традиційне великоднє дійство «Кривий танець» – гаївковий рух з живого ланцюга учасників свята. «Кривий танець» завершився на Козацькому острові, що у парку Топільче, де на учасників Великодніх забав чекали конкурси та розваги.

Привітав учасників дійства міський голова Тернополя Сергій Надал: «Цей захід є продовженням наших обрядових традицій, які передаються з покоління в покоління. Світлий Великдень – родинне свято і мені дуже приємно, що воно об’єднало тернополян у гаївках. У ці святкові дні зичу кожній тернопільській родині здоров'я і Божої ласки. Нехай Господь дарує мир та єдність усьому нашому народові».

Під час святкувань Козацький острів був поділений на декілька майданчиків: дитячий, ігровий та майданчик парубоцьких розваг. У парку відбувся традиційний обрядовий конкурс «Ого! Товканка!». На острові діяла Великодня ярмарка на якій було представлено цікаві великодні вироби ручної роботи. Завершили святкування молодіжним концертом та святковою ватрою.

Організаторами дійства є національно-патріотичні молодіжні організації області:

* ТОО ВМГО «Молода Просвіта»;

* НСОУ Пласт;

* Товариство «Обнова»;

* ТОО «Файне місто»;

* ТМО «Арт-колесо»;

* ТОО «Молодіжний центр праці»;

* Молодіжна комісії УГКЦ.

Захід пройшов за підтримки міського голови Тернополя Сергія Надала.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ