Шахтарі у Краснодоні висувають економічні, а не політичні вимоги – представник профспілки

Шахтарі у Краснодоні висувають економічні, а не політичні вимоги – представник профспілки

24.04.14 18:08 0 649
Шахтарі, які зібралися на мітинг під стінами ПАТ «Краснодонвугілля», що у Краснодоні на Луганщині, виснули керівництву підприємства економічні вимоги, головна з яких – підвищення заробітної плати. Про це в коментарі Радіо Свобода розповів голова незалежної профспілки гірників шахти імені Баракова Михайло Мікерін. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Люди вимагають підвищення зарплати до встановлених державною нормативів. Все відбувається мирно і спокійно. Ведемо переговори з генеральним директором», – повідомив Михайло Мікерін.

Він підтвердив, що представники тих людей, які захопили будівлю СБУ у Луганську, дійсно виходили на зв?язок із гірниками. Однак, за словами Мікеріна, підтримки серед шахтарів не знайшли.

Не підтверджує інформації про політичні вимоги шахтарів і голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських. «Жодних політичних вимог шахтарі не висувають. Переговори веде директор підприємства, а також представник власника. Я думаю, що вся ця ситуація буде вирішена мирним шляхом в результаті діалогу», – сказав Михайло Болотських у коментарі журналістам.

Водночас в адміністрації підприємства повідомляють, що спершу під будівлею «Краснодонвугілля» зібралися люди, які начебто вимагали проведення референдуму з федералізації України і вимагали надати автобуси для підвезення активістів у Луганськ до наметового містечка поблизу СБУ. За даними прес-служби «Краснодонвугілля», згодом з’явилися соціально-економічні вимоги: шахтарі вимагають вдвічі підвищити зарплату, спростити норми охорони праці, відмовитися від системи оцінки персоналу, забезпечувати працівників пільговим вугіллям та інше.

Поблизу адміністративної будівлі «Крансодонвугілля» постійно перебуває 300-400 людей. Як повідомляє прес-служба підприємства, шахтарі частково блокують підвезення працівників на шахти.

На підприємствах «Краснодовугілля» працює близько 14 тисяч працівників. «Краснодонвугілля» належить компанії «Метінвест», яка входить до холдингу СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ