Україна просить Міжнародну раду архівів забезпечити контроль над архівом у Криму

Україна просить Міжнародну раду архівів забезпечити контроль над архівом у Криму

24.04.14 20:04 0 700
Український інститут національної пам’яті стурбований долею Державного архіву Автономної Республіки Крим і просить Міжнародну раду архівів забезпечити постійний контроль для захисту історичної та культурної спадщини Криму. Відповідного листа директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович надіслав на ім’я президента Міжнародної ради архівів, яка має дорадчий статус у ЮНЕСКО, Мартіна Берендсе. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У фондах Державного архіву АРК зберігаються унікальні документи періоду першої анексії півострова Російською імперією у 1783 році, які висвітлюють об’єктивну історію «приєднання» Криму, що обернулося справжньою трагедією для кримськотатарського народу», – йдеться у повідомленні прес-служби Інституту національної пам?яті.

«В умовах російської окупаційної політики «зачистки» інформаційного простору Криму реальною видається загроза зникнення унікальних архівних документів з Державного архіву АРК», – наводить прес-служба витяг із листа.

Раніше цього місяця виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила резолюцію, у якій висловила стурбованість зростанням військової присутності Російської Федерації в окупованому Криму, що, як вважають в організації, несе загрозу зокрема й культурній спадщині Криму.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ