Журналіста із Прикарпаття Євгена Гапича як заручника утримували дві доби у Слов’янську

Журналіста із Прикарпаття Євгена Гапича як заручника утримували дві доби у Слов’янську

26.04.14 11:03 0 669
Зниклого два дні тому коломийського журналіста Євгена Гапича знайшли. Про це дружині повідомили у СБУ. Його разом з десятком інших медівників невідомі тримали, як заручника у Слов’янську.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21.00) Іванни Янчук.

17 квітня 38-річний репортер вирушив на Схід разом зі своїм братом на власному автомобілі задля створення серії репортажів для місцевих газет.

До слова, аби здійснити подорож Донбасом, репортер виграв тревел-грант від громадського об’єднання «Телекритика».

Чоловіки зупинилися в приватному готелі міста Артемівськ. Уже через декілька днів колеги та родичі втратили з ними будь-який зв’язок.

Дружина зниклого журналіста Оксана Гапич розповідає: «Вони зняли номер в Артемівську на три дні. Вони не повернулися. Замість них прийшли люди і забрали їхні речі. Двоє худорлявих хлопців, російською мовою розмовляли і сказали, що «хазяева вам потом перезвонят, отдайте нам их вещи». Бо вони залишились, взяли на три дні готель, і ця жінка, що здавала номер, подивилась новини і викликала міліцію».

Про своє перебування на Сході Євген детально звітував у соцмережах. Останнє його повідомлення було про те, що автівками із заходу країни вирушати на Донеччину не варто. Попри напружену ситуацію, журналісту усе ж вдалося поспілкуватися на блок-посту з мешканцями Ізюму, зробити кілька фото та написати статті про сепаратизм.

Майже дві доби поспіль Євгена Гапича тримали заручником у Слов’янську. І лише відпустили. Про це його дружині повідомили із СБУ. У невідомому приміщенні з журналістом були й інші українські та іноземні заручники. Їх доля поки невідома.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гвардійці охороняють ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ