МОЗ пропонує зробити між щепленнями більший інтервал

МОЗ пропонує зробити між щепленнями більший інтервал

26.04.14 15:39 0 631
На сайті Міністерства охорони здоров’я триває громадське обговорення проекту наказу МОЗ «Про затвердження календаря профілактичних щеплень в Україні».

Під час прес-конференції, присвяченої відкриттю Всесвітнього тижня імунізації, завідувач сектором імунопрофілактики управління громадського здоров’я МОЗ України Галина Романюк розповіла про запропоновані нововведення, інформує прес-служба відомства.

Зокрема, планується змінити терміни введення вакцини проти кашлюку, дифтерії, правцю і поліомієліту. Відповідно до діючого календаря, щеплення проводяться дітям в три, чотири і п’ять місяців. За новою редакцією їх проводитимуть у два, чотири і шість місяців. Такі зміни вносяться для того, щоб наблизити календар до європейських стандартів.

Ще одна зміна – вилучення з переліку щеплень вакцини проти дифтерії, яке проводиться у 23 роки, оскільки це щеплення не актуальне ні в одній з європейських країн, а також скасована вакцинація проти дифтерії та правцю, яка проводиться у 18 років (залишається в 14 років і через кожні 10 років дорослим), інформують у МОЗ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: у ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ