На Хмельниччині закликаємо всю міжнародну спільноту об'єднатись проти російської агресії, - Арсеній Яценюк

На Хмельниччині закликаємо всю міжнародну спільноту об'єднатись проти російської агресії, - Арсеній Яценюк

26.04.14 10:30 0 643
«шня заява Росії - ніщо інше, як пряме підтвердження наявності російських громадян, які підтримують терористів, на території України», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в п’ятницю, 25 квітня.

Арсеній Яценюк зазначив, що світове співтовариство жорстко засудило Російську Федерацію за те, що «Росія експортує і підтримує тероризм в Україні».

Російський представник, як нагадав Глава Уряду, заявив, що Росія «застосує право на самозахист в тому випадку, якщо й надалі будуть порушуватись права російських громадян на території України»: «Цим самим Росія визнала, що на території України, де діють терористичні організації, де знаходяться невідомі особи зі зброєю в руках, є саме російські громадяни. Тепер зрозуміло, що ці громадяни представляють спеціальні служби Російської Федерації».

Він зазначив, що українська сторона щодня проводить зустрічі із представниками місії ОБСЄ в Україні: «Місія має доступ до всієї території України. І ми гарантуємо, що будь-хто з місії ОБСЄ може прибути на будь-яку точку, де проводиться антитерористична операція, і особисто пересвідчитись, що метою антитерористичної операції є тільки одне – збереження людського життя і боротьба з бандами, які з автоматами розстрілюють людей».

«Уже дійшло до того, що почали прикриватись дітьми з дитячих садків. Цих Росія підтримує? Це обличчя російської демократії?» - сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що підтримка Росією «терористів, бандитів, які вчиняють тортури по відношенню до мирних громадян, є міжнародним злочином»: «За це треба нести відповідальність, тому що це є злочини проти людяності».

«Спроби російської військової агресії на території України призведуть до військового конфлікту на теренах Європи. Світ ще не забув Другу світову війну, а Росія хоче розпочати вже третю світову війну. Вся повнота відповідальності за агресію на території України, за підрив міжнародної безпеки і стабільності лежить на керівництві Російської Федерації», - підкресли Глава Уряду.

«Закликаємо всю міжнародну спільноту об’єднатись проти російської агресії. Виклик, який стоїть перед Україною, – це виклик, який стосується всього цивілізованого світу. Збереження територіальної цілісності української держави буде мати наслідком збереження миру і стабільності в Європі», - підкреслив він.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Криму продовжують ...
Наступна новина: За останні роки в Україні ...

КОМЕНТАРІ