Помер один із найвідоміших польських письменників Тадеуш Ружевич

Помер один із найвідоміших польських письменників Тадеуш Ружевич

26.04.14 13:03 0 654
Вчора, 24 квітня, у Вроцлаві у віці 92 років помер поет, письменник, класик польської драматургії, лауреат безлічі польських і міжнародних премій, почесний доктор кількох університетів Польщі, член трьох академій мистецтв у Німеччині Тадеуш Ружевич.

Тадеуш Ружевич народився в 1921 році в місті Радомско. Почав друкуватися з сімнадцяти років. У роки Другої світової війни брав участь у партизанському русі в складі Армії Крайової, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Під час війни була нелегально видана його перша книга «Лісове відлуння».

Після війни Тадеуш Ружевич вивчав історію мистецтв в Ягеллонському університеті в Кракові, в 1947 році вийшов його перший поетичний збірник «Занепокоєння».

До часу свого дебюту як драматурга в 1960 році Тадеуш Ружевич вже був визнаним поетом, автором дванадцяти віршованих збірок. Чверть століття потому письменник сказав, що йому «хотілося зруйнувати деякі мертві структури драматургії, порвати з театром дії, але не відтворювати створеного Беккетом і Іонеско».

Тадеуш Ружевич – був одним з найвідоміших у світі сучасних польських письменників. Його твори – поезія, проза, драматургія, есеїстика – перекладені більш ніж на 40 мов, його п’єси понад півстоліття не сходять зі сцени театрів, повідомляє colta.ru.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Винничине прекращена ...
Наступна новина: Начальник УМВС України в ...

КОМЕНТАРІ